2017. január 31., kedd

Az év projektje

Évente legalább egyszer elkap a vágy, hogy valami "nagyba" kezdjek bele, nem meglepő módon mindig januárban. Ennek köszönhetően készült el a DFEA botanikai sorozatból már a rózsa, a hortenzia, és a málna (azok a gurulós málnaszemek, hmmm, nagyon szerettem hímezni).

Idén év elején Emőkével úgy gondoltuk, hogy közös hímzésbe vágunk bele. Mivel mind a kettőnknek nagy kedvence a Blackbird Designs, a Garden Club Series sorozatot választottuk.
Emőnek köszönhetően a hímzést festett vászonra, és az általa festett és megálmodott színű  fonalakra terveztük. Elsietni nem fogjuk, épp egy év a kifutása a projektünknek, minden hónapra jut majd egy kép. katt.
Nézzétek meg nála is az első részt:

Mivel ma éppen január utolsó napja van, mutatom is az első részt.


Blackbird Designs
Basket of Cherries 
Garden Club Series #1










Szeretettel  

Melinda

2017. január 28., szombat

Akinek nincs esze...

...legyen notesze. Bizony úgy tűnik, hogy az eszetlenek csoportjába tartozok:) Sok noteszem, füzetem van, és bizony a telefonomat is használom, hogy a fontos dolgokat meg tudjam jegyezni. Bár ez abból is következhet, hogy szenvedélyes lista író vagyok: elintéznivalók, tervek, hirtelen ötletek.

Karácsonykor elkezdtem horgolni egy kendőt, jött is a gondolat, hogy rendszeresíteni kellene egy horgolós füzetet, ami arra szolgál, hogy a nagyobb munkák jellemzői (tűméret, fonal fajta, felhasznált mennyiség, színkód, sőt az is, hogy honnan szereztem be a fonalat) egy helyen legyenek összegyűjtve. Nem utolsósorban számomra azért is praktikus, mert sok-sok megkezdett munka van, amelyek ha hosszú kihagyás után ha újra kézbe kerülnek, már azt sem tudom, hányas tűvel horgoltam, vagy hogy éppen honnan szereztem be a fonalakat hozzá.

A füzetborítót rövid pálcákkal horgoltam végig, kezdőknek is ajánlott, jól be lehet gyakorolni közben a pálcákat. A keresztszemes hímzés tanulsága: lazán kell hímezni az x-eket, nekem kicsit összehúzta a horgolt sorokat a hímzés.









A poháralátétet vasalós gyöngyökből készítettem. Jó kis szórakozás volt pár órán keresztül, míg minden műanyag gyöngy a helyére került.







Szeretettel 

Melinda

2017. január 14., szombat

Ide nekem a tavaszt!

Tudom jól, hogy mindig azzal vagyunk elégedetlenek, ami éppen van, ami éppen rendelkezésre áll, és mindig, de mindig másra vágyunk. Na, de tegye fel kérem az a kezét, aki nem vágyik már most a hosszú tél után a tavaszra! No ugye? Mindenki vágyik rá....

Mert a tavasz simogat, langyos, szellő és virág illatú. Nem vág az arcunkba a havas eső, nem igyekszünk dolgunk végeztével azonnal haza, és nem akar a lábunk sem lefagyni a téli csizmában, bakancsban. Tavasszal ellenben vágyunk a szabadba, erdőbe, kirándulni akarunk, vagy csak egyszerűen sétálgatni.

Bárhogy is számolom, van még pár hónap, míg a tavasz megérkezik minden türelmetlenségem ellenére. Enyhítve a telet, hímeztem is egy "tavaszi" képet: fű zöldekkel, pünkösdi rózsa bordóval, estike kékkel.






Blackbird Designs/Peace Rose


Szeretettel

Melinda

2017. január 9., hétfő

És az új év elkezdődött....

Az év utolsó hónapja mozgalmasra sikerült nálam, hiába is terveztem sok-sok mindent,
végül idő hiányában néhány terv csúszott, ha éppen nem maradt el. Nem mutattam sem adventi, sem karácsonyi dekorációt, még egy árva karácsonyfát sem sikerült megörökítenem. Okulva az idei karácsonyon pár dolgot elengedtem, így már jövőre ezek biztosan nem fogok stresszelni.

Mondanám, hogy megfogadtam pár dolgot a 2017-es évre, de nem. Hát jó, azért néhány dolog a fejemben kavarog a mit-hogyan-mikor témakörben, meglátjuk mi lesz belőle.

Mivel két ünnep között nem dolgoztam (de régen éltem ezt át!), és még december elején beszereztem fonalakat tudatosan készülve, elkezdtem egy szürke Sweet November kendőt horgolni.
50% pamut, 50% bambusz, imádnivalóan puha, a színe pedig halvány szürke, ezüstös csillogással. Így amikor ránézek, mindig egy ezüstróka jut róla az eszembe. Persze az ezüstróka képeket nézegetve, be kell látnom, hogy nem is ilyen színe van. Hát jól van, olyan, mint egy ezüstróka a mesékben....

Januárban már egy horgolt füzetborítóra is vágytam, mert összeszedtem magam végre, és nyitottam egy füzetet a horgolásaimnak. Sajnos rendetlen vagyok ezen a téren, és egy nagyobb munka (pl. takaró horgolása) nálam sokáig tart. Persze pár hónap elteltével már fel  sem tudom idézni, hogy honnan rendeltem a fonalat, és pontosan milyen színben.

Decemberben ennek a kis házikós mintának a szín-összeállítása teljesen levett a lábamról. Azonnal akartam magamnak. Emőke gyönyörű színátmenetes fonalakat festett hozzá, így el is készült az év végére.




Carriage House Samplings/Quaker House Samplers




Szerintem ebben a keretben jól is mutat majd.
(még két házikó van a samplerben, tehát a kollekció bővíthető)


Megígérni nem tudom, hogy idén szorgalmasabban vezetem a blogomat, és  többet/szebbet/mást fogok nektek mutatni, de mindenesetre a képzeletbeli listámon is szerepel ez a pont.

Szeretettel

Melinda