2017. január 9., hétfő

És az új év elkezdődött....

Az év utolsó hónapja mozgalmasra sikerült nálam, hiába is terveztem sok-sok mindent,
végül idő hiányában néhány terv csúszott, ha éppen nem maradt el. Nem mutattam sem adventi, sem karácsonyi dekorációt, még egy árva karácsonyfát sem sikerült megörökítenem. Okulva az idei karácsonyon pár dolgot elengedtem, így már jövőre ezek biztosan nem fogok stresszelni.

Mondanám, hogy megfogadtam pár dolgot a 2017-es évre, de nem. Hát jó, azért néhány dolog a fejemben kavarog a mit-hogyan-mikor témakörben, meglátjuk mi lesz belőle.

Mivel két ünnep között nem dolgoztam (de régen éltem ezt át!), és még december elején beszereztem fonalakat tudatosan készülve, elkezdtem egy szürke Sweet November kendőt horgolni.
50% pamut, 50% bambusz, imádnivalóan puha, a színe pedig halvány szürke, ezüstös csillogással. Így amikor ránézek, mindig egy ezüstróka jut róla az eszembe. Persze az ezüstróka képeket nézegetve, be kell látnom, hogy nem is ilyen színe van. Hát jól van, olyan, mint egy ezüstróka a mesékben....

Januárban már egy horgolt füzetborítóra is vágytam, mert összeszedtem magam végre, és nyitottam egy füzetet a horgolásaimnak. Sajnos rendetlen vagyok ezen a téren, és egy nagyobb munka (pl. takaró horgolása) nálam sokáig tart. Persze pár hónap elteltével már fel  sem tudom idézni, hogy honnan rendeltem a fonalat, és pontosan milyen színben.

Decemberben ennek a kis házikós mintának a szín-összeállítása teljesen levett a lábamról. Azonnal akartam magamnak. Emőke gyönyörű színátmenetes fonalakat festett hozzá, így el is készült az év végére.
Carriage House Samplings/Quaker House Samplers
Szerintem ebben a keretben jól is mutat majd.
(még két házikó van a samplerben, tehát a kollekció bővíthető)


Megígérni nem tudom, hogy idén szorgalmasabban vezetem a blogomat, és  többet/szebbet/mást fogok nektek mutatni, de mindenesetre a képzeletbeli listámon is szerepel ez a pont.

Szeretettel

Melinda
2 megjegyzés:

  1. Szépséges! Nem csodálom,hogy levett a lábadról.:)

    VálaszTörlés
  2. És a samplerban még van mellette másik kettő ház, nagyon mutatós a három ház is egymás mellett.
    Azóta keretbe került, de még gondolkodok a végleges kereten, valahogy túl nagy hozzá az a keret.

    VálaszTörlés

Válasz