2017. január 28., szombat

Akinek nincs esze...

...legyen notesze. Bizony úgy tűnik, hogy az eszetlenek csoportjába tartozok:) Sok noteszem, füzetem van, és bizony a telefonomat is használom, hogy a fontos dolgokat meg tudjam jegyezni. Bár ez abból is következhet, hogy szenvedélyes lista író vagyok: elintéznivalók, tervek, hirtelen ötletek.

Karácsonykor elkezdtem horgolni egy kendőt, jött is a gondolat, hogy rendszeresíteni kellene egy horgolós füzetet, ami arra szolgál, hogy a nagyobb munkák jellemzői (tűméret, fonal fajta, felhasznált mennyiség, színkód, sőt az is, hogy honnan szereztem be a fonalat) egy helyen legyenek összegyűjtve. Nem utolsósorban számomra azért is praktikus, mert sok-sok megkezdett munka van, amelyek ha hosszú kihagyás után ha újra kézbe kerülnek, már azt sem tudom, hányas tűvel horgoltam, vagy hogy éppen honnan szereztem be a fonalakat hozzá.

A füzetborítót rövid pálcákkal horgoltam végig, kezdőknek is ajánlott, jól be lehet gyakorolni közben a pálcákat. A keresztszemes hímzés tanulsága: lazán kell hímezni az x-eket, nekem kicsit összehúzta a horgolt sorokat a hímzés.

A poháralátétet vasalós gyöngyökből készítettem. Jó kis szórakozás volt pár órán keresztül, míg minden műanyag gyöngy a helyére került.Szeretettel 

Melinda

8 megjegyzés:

 1. Igen, legyen notesze, de ne csak annak akinek van esze, hanem minden kézimunkázónak. Pár év múlva visszanézni is jó lesz, miket készítettünk.Tetszik a borítója,szépen meghorgoltad,a rózsával sincs probléma, a legközelebbit lazán csinálod és kész.Olyan vasalós technikát még soha nem csináltam, de tetszik!
  És olyan bögrét én is szeretnék de azonnal.....
  Kézimunkás hétvégét kívánok!

  VálaszTörlés
  Válaszok
  1. Köszönöm szépen ! A kézimunkás hétvége maradéktalanul teljesült, Áron betegsége miatt szobafogságra kényszerültünk.

   Sok-sok noteszt szeretnék még, a sok-sok leírással, és sok-sok elkészült munkával!

   Törlés
 2. Szepseges lett a fuzeted boritoja! Es annyira irigyellek az ilyen tervszeruen elkeszitett munkaidert. :)
  Nem tudom mennyire ismered es mennyire vagy az internet hive, en a kotos projektjeimet a ravelry oldalon vezetem. Pont ilyesmi miatt kezdtem, hogy milyen fonal, milyen tuvel, milyen szemszam, szaporitas, stb. Barmikor visszanezhetem, modosithatom, kovethetem a munka alakulasat. Tarsothato hozza a tervezoi oldal, az altalam hasznalt fonal, a fonalraktaram, es akkor automatikusan csokkenti a mennyiseget es latom a ,aradek mennyiseget is. Nagyon megszerettem, praktikusnak es jonak latom.
  Regisztralni kell, es utana letrehozhato a sajat profil.
  Ez az enyem: http://www.ravelry.com/projects/Cherry-Ildi

  VálaszTörlés
 3. Szia Ildi, de jó itt látni téged!:)
  A Ravelry-t "ismerem", bár csak úgy, hogy néha szoktam ott keresgélni mintákat. Azt nem tudtam, hogy létezik ott ilyen is. Mindjárt át is tanulmányozom, köszönöm szépen!

  VálaszTörlés

Válasz