2016. október 22., szombat

Karácsony...

márpedig a nyakunkon van! Tudom, tudom, még csak október van....De amilyen iramban telnek a napok, hetek, hirtelen azt fogom észre venni, hogy néhány nap, és  már karácsony van. Úgy tűnik, idén korábban kezdtem el készülni, mint az IKEA:) Pedig már tavaly is húztam a számat, mikor megjelentek náluk a karácsonyi dekorációk, mert kissé korainak éreztem. Bár úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni....

Country Cottage Needleworks/Dear Santa



Rajtunk kívül csak Csehországban, Svájcban és Ausztriában hozza a Jézuska a karácsonyi ajándékokat, a legtöbb országban a Mikulástól kapják a gyerekek az ajándékokat. Érdekességképpen egy térkép: melyik országban kitől érkeznek az ajándékok:



7 megjegyzés:

  1. De szép! Nagyon helyeske, ügyes vagy!
    Várom már én is a Karácsonyt, bár még pár öltés van a Halloween-osomon! :o)

    VálaszTörlés
  2. Ez itt egy tökéletesen kivitelezett párna, kellemes színekkel, szép egyenletes hímzéssel, teljesen visszaadta nekem a közelgő karácsony hangulatát.
    Ezek a CCN és LHN minták merőben egyszerűek, ezzel a körítéssel sikerült különlegessé varázsolnod.
    Ez a térkép felkeltette az érdeklődésemet, hiszen tudtam én hogy a karácsonyi hagyományok eltérnek egyes országokban, de most tanulmányoztam kicsit, az ajándékozók kibenlétét is;-) köszönöm, nagyon érdekes volt!

    VálaszTörlés
  3. A párnácska nagyon cuki lett, és ha az ember kézműves díszekkel, ajándékokkal készül soha nem kezdheti elég korán, az utolsó darab úgyis december 24.-én kerül befekezésre (legalább is nálam)
    Ami a térképet illeti egy kis kiigazítás, Szlovákiban is a Jézuska (Ježiško) hozza az ajándékokat, nekem mindig ő hozta ;-)

    VálaszTörlés
  4. Szia Jucus!

    Az a pár öltés még biztosan elkészül egy hét alatt, hajrá! Majd mutasd kérlek, ha elkészült!

    VálaszTörlés
  5. Emőke, köszönöm szépen!
    Annyira tudok örülni, mikor másoknak is tetszenek a hímzéseim. (főleg, hogy a munkáim legnagyobb kritikusa saját magam vagyok)
    Tudod, ahogy már korábban is megbeszéltük, a CCN és LHN minták nem tartoznak a kedvenceink közé:) de azért az évek alatt a tervezők is változnak, és néha bizony eltérnek a szokásos stílustól, amit bárhol megismernél, annyira jellemző náluk. És bizony én ennek örülök. Legutóbb Lizzie Kate-nél fedeztem fel egy nekem tetsző halloween-es mintát, kissé a hagyományos stílusától eltérően.

    VálaszTörlés
  6. Rozy, nálam előfordulhat, hogy nemhogy december 24-re nem készülök el, hanem a következő év december 24-re csúszik át a dolog:)

    Belenéztem a blogodba, gyönyörű lesz a Words SAL képed, nagyon tetszenek a színei!

    Köszönjük a kiigazítást, most már tudjuk, hogy Szentestén Szlovákiába is a Jézuska érkezik.

    VálaszTörlés

Válasz