2016. október 22., szombat

Karácsony...

márpedig a nyakunkon van! Tudom, tudom, még csak október van....De amilyen iramban telnek a napok, hetek, hirtelen azt fogom észre venni, hogy néhány nap, és  már karácsony van. Úgy tűnik, idén korábban kezdtem el készülni, mint az IKEA:) Pedig már tavaly is húztam a számat, mikor megjelentek náluk a karácsonyi dekorációk, mert kissé korainak éreztem. Bár úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni....

Country Cottage Needleworks/Dear SantaRajtunk kívül csak Csehországban, Svájcban és Ausztriában hozza a Jézuska a karácsonyi ajándékokat, a legtöbb országban a Mikulástól kapják a gyerekek az ajándékokat. Érdekességképpen egy térkép: melyik országban kitől érkeznek az ajándékok:8 megjegyzés:

 1. De szép! Nagyon helyeske, ügyes vagy!
  Várom már én is a Karácsonyt, bár még pár öltés van a Halloween-osomon! :o)

  VálaszTörlés
 2. Ez itt egy tökéletesen kivitelezett párna, kellemes színekkel, szép egyenletes hímzéssel, teljesen visszaadta nekem a közelgő karácsony hangulatát.
  Ezek a CCN és LHN minták merőben egyszerűek, ezzel a körítéssel sikerült különlegessé varázsolnod.
  Ez a térkép felkeltette az érdeklődésemet, hiszen tudtam én hogy a karácsonyi hagyományok eltérnek egyes országokban, de most tanulmányoztam kicsit, az ajándékozók kibenlétét is;-) köszönöm, nagyon érdekes volt!

  VálaszTörlés
 3. A párnácska nagyon cuki lett, és ha az ember kézműves díszekkel, ajándékokkal készül soha nem kezdheti elég korán, az utolsó darab úgyis december 24.-én kerül befekezésre (legalább is nálam)
  Ami a térképet illeti egy kis kiigazítás, Szlovákiban is a Jézuska (Ježiško) hozza az ajándékokat, nekem mindig ő hozta ;-)

  VálaszTörlés
 4. Szia Jucus!

  Az a pár öltés még biztosan elkészül egy hét alatt, hajrá! Majd mutasd kérlek, ha elkészült!

  VálaszTörlés
 5. Emőke, köszönöm szépen!
  Annyira tudok örülni, mikor másoknak is tetszenek a hímzéseim. (főleg, hogy a munkáim legnagyobb kritikusa saját magam vagyok)
  Tudod, ahogy már korábban is megbeszéltük, a CCN és LHN minták nem tartoznak a kedvenceink közé:) de azért az évek alatt a tervezők is változnak, és néha bizony eltérnek a szokásos stílustól, amit bárhol megismernél, annyira jellemző náluk. És bizony én ennek örülök. Legutóbb Lizzie Kate-nél fedeztem fel egy nekem tetsző halloween-es mintát, kissé a hagyományos stílusától eltérően.

  VálaszTörlés
 6. Rozy, nálam előfordulhat, hogy nemhogy december 24-re nem készülök el, hanem a következő év december 24-re csúszik át a dolog:)

  Belenéztem a blogodba, gyönyörű lesz a Words SAL képed, nagyon tetszenek a színei!

  Köszönjük a kiigazítást, most már tudjuk, hogy Szentestén Szlovákiába is a Jézuska érkezik.

  VálaszTörlés

Válasz