2016. október 17., hétfő

Hol vannak...

már azok a "boldog" idők, mikor még szabadon dekorálhattam a gyerekszobát a SAJÁT ízlésemnek megfelelően?

Az idei nyáron teljesen megújult a gyerekszoba, eltűntek a plüssök (fogalmam sincs milyen módon, de ezek mintha osztódással szaporodtak volna az évek során), a nem használt játékok nagy része, az emeletes ágyat lecseréltek fém kihúzható ágyra, az íróasztalt felváltotta egy edzett üveglap (két ikeas "bak" tartja), lecseréltük a mennyezeti lámpát, lett új állólámpa az olvasáshoz az ágy mellett,  szürke szőnyeget is vettünk.
A harsogó színek eltűntek, helyette jött a fekete, szürke, fehér.
Be kell vallanom, ezeknek a színeknek nagyon örültem: a szoba így teljesen letisztultnak tűnik, és egyértelmű, hogy a gyermekkornak vége, ez már egy igazi kamasz szoba.

Vagyis ennek megfelelően csak "engedéllyel" lehet dekorálnom. Először fel kell vezetnem, hogy mit szeretnék csinálni, milyen színekkel,  milyen lesz a végeredmény. Aztán jön a mérlegelés, és csak ezután kapok zöld utat, ha pozitív elbírálásra talált az ötlet.

Így esett meg, hogy az alábbi halloween dekorációt  (minden további nélkül marad  majd később is) elkészíthettem, bár a kockás szalagok és a "masni" miatt volt egy kis morgás.

Egyébként meg abszolút alacsony költségvetésű volt a dolog: a fa kockakészlet darabjait (még jó, hogy a folyosói tárolóban maradt véletlenül) feketére festettem. A szőlővenyige éve óta várta a sorsát már az erkélyen ("majd csak jó lesz valamire!" - és jó lett), csak festeni kellett. A szalagok szintén maradékok. Fekete filc anyagom is volt otthon, de most kivételesen vettem egy A4 -es méretűt. Igazából nem rendeltetésszerűen használtam fel, mert a hátoldala öntapadó, de nekem most épp arra volt szükségem, hogy legyen tartása, ha kivágom az állatokat.











4 megjegyzés:

  1. Hihetetlenül ötletes!!! Nagyon kreatív vagy!
    A képek a falon??

    VálaszTörlés
  2. Que bonita y original decoración de halloween!!!!!!

    VálaszTörlés
  3. Köszönöm szépen, Emőke!
    A falon Áron rajzai, hát khmmm, khmmm nem éppen vadvirágos rét....

    VálaszTörlés
  4. Happy Halloween to you Chelo!!!!

    VálaszTörlés

Válasz