2016. február 15., hétfő

Nyakunkon a húsvét...

Tudjátok, hogy idén  húsvétvasárnap március 27-re esik?
Ettől korábban legutóbb csak március 22-én volt 1818-ban, és egészen 2285-ig (jajjj, még leírni is fáj) kell várni, hogy újra erre az időpontra essen.

Annyira azért nem kedvelem a korai húsvétokat, mert hát ugye csak úgy húsvét a húsvét, ha szépen zöldül a fű, nyuszik ugrálnak a fűben, a virágok a kertben már kinyíltak, bégetnek a bárányok és legfontosabb: süt a nap.

A legfontosabb talán a "süt nap", mert mi már évek óta a húsvéttól számoljuk a telken az évadnyitást (értsd: a téli hónapok után akkor nyitjuk ki először a házat, jöhet a nagytakarítás) és akkor alszunk először a hétvégi házban. Vagyis jó, ha valamennyire kint már felmelegszik az idő, hogy ne fagyjunk meg éjszaka, bár a fűtést legtöbbször még be kell üzemelni.

Készülve a húsvétra, a múlt héten hímeztem egy apró, bájos samplert.

 

4 megjegyzés:

 1. Nagyon aranyos és olyan jó színeket látni! Annyira várom a tavaszt!!!! :)

  VálaszTörlés
 2. Köszönöm Márti! A tavaszt már én is várom, remélem, gyorsan itt lesz!

  VálaszTörlés
 3. Nagyon szép! Én ennek a nyusziját és egy kevéske zöldjét hímeztem meg szív alakú dísznek, nagyon tetszik a minta. És én is nagyon várom a tavaszt, kitakarítottam már a virágágyást és figyelem a hagymások növekedését és remélem nem lesz már nagy fagy és hideg és minen szépen virágba fog borulni nemsokára...

  VálaszTörlés
 4. Én is meghímeztem a nyuszit abban a formában, nagyon bájos minta!
  Egyelőre én csak az elvirágzott hagymákat gyűjtögetem a panelban, hogy később
  a telken ki tudjuk ültetni.

  VálaszTörlés

Válasz