2008. szeptember 13., szombat

Bobina

Már korábban is készítettem egy "prototípust", tegnap meg elérkezettnek láttam az időt, hogy még néhány elkészüljön. Mivel megtaláltam az alkalmas tárolódobozt, főleg, ha kistestvérek is születnek, töröm a fejem, hogy mit lehetne a doboztetőre hímezni:)


A készítés ügymenete: kartonból kivágtam a sablon alapján (én jó vastag kartont használtam -szalagos irományfedél) a bobinát. Az anyagra szintén rámásoltam a sablon körvonalát, ráhagyással körbevágtam. A ráhagyást bevagdostam, hobbyragasztóval lekentem a kartont, rásimítottam, a karton hátuljára is tettem körbe ragasztót, és a kis bevagdosott fülecskéket ráragasztottam. Mivel a hátulja így még elég csúfos volt, kivágtam filc anyagból egy darabkát, és ráragasztottam.

Kedves anyaggal jól bánó lányok! Légy szíves segítsetek, hogy van-e más lehetőség, bevonni egy karton bobinát? A másik problémám, hogy az anyagra golyóstollal rajzoltam, és hát hmmm... azért volt, hogy átütött a toll az anyag színén. A hobbyragasztó elég jól szolgált, de van valami speckó ragasztó is? És hát elég piszmogós volt az íves részeknél az anyagot pont úgy ráfeszíteni, hogy szép feszes legyen.
Mivel még szívesen készítenék párat, örülnék minden jó tanácsnak!



14 megjegyzés:

  1. Varrni nem lehet rá, és úgy belehúzni a kartont? Bár gondolom, utána nehéz a nyitott részt bevarrni, de talán sikerülne. Vagy esetleg két filcdarabot körbetűzöl rajta... Nem is tudom, majd még töröm a fejem. Egyébként nagyon szépek lettek, lehet, hogy a te megoldásod a legjobb! Nagyon szeretem én is a piros-fehér színkombinációt. Ahhoz képest, nem sok ilyen van itthon. :-) Kipróbálom én is a két ötletet, amit kigondoltam, meglátjuk beválik-e valamelyik!

    VálaszTörlés
  2. Szerintem abszolút jól csináltad. Én is hasonlóan álltam volna neki. Máshogy nem nagyon lehet a szép íves formákat alakítani, mint ahogy csináltad.
    Szépek lettek!!

    VálaszTörlés
  3. Ezt szerintem is csak így lehet megoldani. Én talán annyit csinálnék másképp, hogy kettőt vonnék be ilyen módszerrel, amit aztán összeragasztanék, hogy a másik oldala is ugyanolyan legyen, mint az eleje. Nagyon ötletes és szép lett!

    VálaszTörlés
  4. Edigének jó az ötlete, a filcet én is elvetettem, az unalmas, egy színű lenne. Bevarrni pedig nehéz. A ragasztópisztoly elég erősen összefogná a két részt?

    VálaszTörlés
  5. Köszi, Lányok!

    A ragasztópisztoly összefogná a két részt simán, szerintem a hobby ragasztó is. Egy éjszakára szoktam rátenni könyveket, jól tart.
    Vagy láttam egy másik megoldást: a hátsó része filcből van, de ráhagyással van kivágva ,cikkcakk ollóval, nagyon mutatós!

    VálaszTörlés
  6. Én nem "szakértem meg", egyszerűen csak bámulom és csodálom!!!
    Remek ötlet, csodás kivitelezés!
    dékata

    VálaszTörlés
  7. Nagyon mutatós lett. Új ötletet nem tudok már hozzáadni a dologhoz, mert minden elhangzott, amit én is ajánlani tudtam volna.

    VálaszTörlés
  8. Nagyon mutatós kis darabok - az ötleteket én csak ellopizni jöttem:o)

    VálaszTörlés
  9. Nagyon szépek lettek! Nem tudok többet hozzáadni én sem, de én textil ragacsot fogok használni hozzá, és aquarellceruzával fogok rajzolni az anyagra.

    VálaszTörlés
  10. Betti, kérdezek is egyből?
    1./ textil ragacs=pl. decoupage ragasztó, vagy valami más?

    2./aquarell ceruza=hát az micsoda? és hol szerezhető be?

    VálaszTörlés
  11. Az akvarellceruza nagyon fantasztikus dolog! Bár én még sohasem használtam textilen. Bucilla ötletét szívesen megnézném!

    VálaszTörlés
  12. Ilyeneket én is úgy szeretnék! :)

    Az akvarell ceruzát művészellátóban tuti kapsz, esetleg kézműves boltban. Olyan mint a színes ceruza. A kész rajzon a színeket tiszta, vizes ecsettel kell elmosni, és a festék úgy viselkedik, mintha akvarellt használtál volna.

    VálaszTörlés
  13. Nagyon helyesek! Micsoda ötleteid vannak!!! :))))

    VálaszTörlés
  14. Ha két egyforma darabot készítesz, kb 1,5 cm-es anyagráhagyással, ami a hátoldalra átlóg, egymásnak háttal állítod, és az anyagot az élénél láthatatlan öltéssel összevarrod, előtte össze kell ragasztani, bármilyen egyszerű kenőfejes ragasztó megteszi. Rengeteg tűtartót csináltunk annak idején ilyen módszerrel.

    VálaszTörlés

Válasz