2017. február 8., szerda

Idén is lesz húsvét....

Persze azért még nem vagyunk elkésve semmivel, sőt! Idén április 16-17-re esnek a húsvéti napok, a készülődésre még bőven van idő.
Remélhetőleg addigra már a fű is zöldülni fog, és a hagymások is virágozni fognak. Nem kedvelem a korai húsvétokat, amikor még kopár minden.

Ha visszagondolok gyerekkorom húsvétjaira a nagymamámnál (a Balaton közelében élt egy kisváros szélén), mindig magam előtt látom a képet: a vendégszoba (ők csak egyszerűen kisszobának hívták) ablaka alatt jácintok virágoztak. Azok a kisfejű, apró virágú, majd lila jácintok. Az illatjukat a  nyitott ablakon keresztül is lehetett érezni a szobában. A terasz és a nyári konyha által közbefogott területen apró füves rész volt, amit magas tujákkal ültettek körbe. Mindig ide dugták a szüleim a csokinyulakat és tojásokat, amit meg kellett keresnem. Nem tudom hány éves koromból vannak ezek az emlékképek,  de élesen látom magam előtt az apró vályogból épített nyárikonyhát, aminek a falvédőjén ez a szöveg állt: "Azért rendes az én konyhám, mert hozzám pletykálni senki sem jár"
(Egyébként ma már azt mondom, hogy a nyárikonyha egy igen praktikus "találmány". Ha lenne házam, és ha lenne lehetőségem, ki nem hagynám, hogy nyárikonyhám legyen.)



The Prairie Schooler/Signs of Spring







Szeretettel:

Melinda


8 megjegyzés:

  1. Rég jártam nálad, de nem hagyhatom ki, hogy meg ne dícsérjem a hátizsákos-répás nyúl úrfit 😊 Nagyon szép a párnácska befejezés a gombbal.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Köszönöm szépen, Jucus!
      (pszt, elárulom: a gomb csak szükségmegoldás volt, eredetileg masni lett volna, de szerintem sem ront a végeredményen)
      Talán egy pár is járna nyúl úrfinak:)

      Törlés
  2. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  3. Szeretem a szép egyenletes x- eidet, a párna bármilyen húsvéti asztalon megállná a helyét, mert nagyon hangulatos a pöttyössel.
    Vágyom a virágokra már , a gyerekkori emlékeidet látom én is magam előtt. Nyárikonyha, ó.... divatja múlt, bájos, hangulatos hely, a nagymamák bizony nagyon hiányoznak belőlük , az ő lényükkel volt teljes az összkép.Hiszek abban hogy minden régi nyárikonyhába visszajár egy nagymama- szellem és árnyként ott tesz- vesz csendesen.

    VálaszTörlés
  4. Emőke,ugye a pöttyös soha nem megy ki a divatból, örök kedvencünk marad? :)

    Tovább emlékezve, látom én is a nyári konyha berendezéseit is. Tényleg annyira kicsi házikó volt (cseréptetővel, ablakkal ám!),mint egy kisebb szobácska....

    Egye fene, a telken beérem én egy nyitott konyhával is:)

    VálaszTörlés

Válasz