2016. október 28., péntek

Esténként...

...éppen erre a hangulatra vágyok:


Bár most még világosban érek haza legtöbbször, de a hétvégi óra átállítás után biztosan sötét lesz, mire otthon belépek az ajtón. Szeretem a gyertyafényt ősszel és télen a lakásban: melegséget ad, olyan "kanapén takaróban üldögélés" kedvet csinál. És nálam ilyenkor kerülnek elő a teák is.

A minta a  Samplers and Santas blogról van, katt a Pears fülecskére, és sok-sok körtét találtok különböző motívumokkal. De nyugodtan nézelődjetek a Free minták között is, én ott is találtam kedvemre valót.


Samplers and Santas/Christmas Pear


A halvány zöld vásznat teával megfestettem foltosra, a körte szára pedig szőlő venyige lett. Mivel a minta nagyon egyszerű, pár óra alatt meg is lehet hímezni.
2016. október 22., szombat

Karácsony...

márpedig a nyakunkon van! Tudom, tudom, még csak október van....De amilyen iramban telnek a napok, hetek, hirtelen azt fogom észre venni, hogy néhány nap, és  már karácsony van. Úgy tűnik, idén korábban kezdtem el készülni, mint az IKEA:) Pedig már tavaly is húztam a számat, mikor megjelentek náluk a karácsonyi dekorációk, mert kissé korainak éreztem. Bár úgy tűnik, nem lehet elég korán kezdeni....

Country Cottage Needleworks/Dear SantaRajtunk kívül csak Csehországban, Svájcban és Ausztriában hozza a Jézuska a karácsonyi ajándékokat, a legtöbb országban a Mikulástól kapják a gyerekek az ajándékokat. Érdekességképpen egy térkép: melyik országban kitől érkeznek az ajándékok:2016. október 17., hétfő

Hol vannak...

már azok a "boldog" idők, mikor még szabadon dekorálhattam a gyerekszobát a SAJÁT ízlésemnek megfelelően?

Az idei nyáron teljesen megújult a gyerekszoba, eltűntek a plüssök (fogalmam sincs milyen módon, de ezek mintha osztódással szaporodtak volna az évek során), a nem használt játékok nagy része, az emeletes ágyat lecseréltek fém kihúzható ágyra, az íróasztalt felváltotta egy edzett üveglap (két ikeas "bak" tartja), lecseréltük a mennyezeti lámpát, lett új állólámpa az olvasáshoz az ágy mellett,  szürke szőnyeget is vettünk.
A harsogó színek eltűntek, helyette jött a fekete, szürke, fehér.
Be kell vallanom, ezeknek a színeknek nagyon örültem: a szoba így teljesen letisztultnak tűnik, és egyértelmű, hogy a gyermekkornak vége, ez már egy igazi kamasz szoba.

Vagyis ennek megfelelően csak "engedéllyel" lehet dekorálnom. Először fel kell vezetnem, hogy mit szeretnék csinálni, milyen színekkel,  milyen lesz a végeredmény. Aztán jön a mérlegelés, és csak ezután kapok zöld utat, ha pozitív elbírálásra talált az ötlet.

Így esett meg, hogy az alábbi halloween dekorációt  (minden további nélkül marad  majd később is) elkészíthettem, bár a kockás szalagok és a "masni" miatt volt egy kis morgás.

Egyébként meg abszolút alacsony költségvetésű volt a dolog: a fa kockakészlet darabjait (még jó, hogy a folyosói tárolóban maradt véletlenül) feketére festettem. A szőlővenyige éve óta várta a sorsát már az erkélyen ("majd csak jó lesz valamire!" - és jó lett), csak festeni kellett. A szalagok szintén maradékok. Fekete filc anyagom is volt otthon, de most kivételesen vettem egy A4 -es méretűt. Igazából nem rendeltetésszerűen használtam fel, mert a hátoldala öntapadó, de nekem most épp arra volt szükségem, hogy legyen tartása, ha kivágom az állatokat.2016. október 11., kedd

Még mindig .....

...tök, halloween hangulat, boszorkány cipő. De ígérem, utoljára....

Kinézek az ablakon, és csak esik, esik esik. Nem tudom másnak is van-e az a bizonyos tulajdonsága, hogy mindig máshová vágyik, mint ahol pillanatnyilag van. Én most éppen erdőbe, esőkabátban-gumicsizmában. De tudom, ha épp ott lennék, akkor meg meleg szobára, kanapéra és forró teára vágynék.

Az eső miatt még Mindenszentek is olyan távolinak tűnik, nekem az valahogy már a hideggel kapcsolódik össze, pedig három hét van már csak addig.

Erdő nincs, így marad estére a kanapé forró teával....
Homespun Elegance/A Wicked Fancy Boot

2016. október 4., kedd

Volt már....


 ...lila, sárga, kék. Most egy piros készült el.

Nem, ne is keressétek ezt a fajt, ha esetleg úgy látjátok, hogy hasonlít valamelyik madárhoz, az csak a képzelet szüleménye lehet....:)
A madár formája adott volt, a kérés annyi volt, hogy piros legyen. Így nagyjából összeválogattam pár színt, amiről úgy gondoltam, talán nem lesz nagyon elvetemült ez a piros madár....
Muszáj elmesélnem, hogy a borostyánom nagyon jól érzi magát az ablak előtt, szép új hajtásokat hozott, lassan azokat is kör formára kell kötnöm, hogy ne legyen "borzas".