2016. szeptember 2., péntek

Egyszerűen ...

... képtelen vagyok mások által kidobásra ítélt dolgok mellett elmenni, ha látok bennük valamit, és úgy gondolom tudnám valamire hasznosítani őket. Most éppen a szomszéd Zsófi (aki időközben nagylánnyá lett, sőt már az öccse is régen kinőtte ezt a széket) kis széke került volna a kukába, ha...
...nem akadályozom meg. Sárga volt a színe, az ülőkéje törött, de olyan pici, aranyos volt, hogy egyszerűen nem hagyhattam, hogy a kukában végezze. Azt egyből eldöntöttem, hogy virágtartóként fog funkcionálni, aztán végül a konyhapultra is felkerült.


 Itt még sárgán kopottan, de már ragasztva.


Szóval így kerül a csizma szék az asztalra.



 A borostyánra nagyon kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni, mert eddig mindig csúfos kudarccal végződtek a próbálkozásaim. (pedig anyukám szerint: "ÓÓÓ, a borostyán az olyan igénytelen, bárhová ledugod a tövet, az beáll azonnal!) Jó párszor újat vettem, pótoltam őket, és mivel az utolsó már elég szépen megnőtt, egy karikára formázott drótra feltekertem.

7 megjegyzés:

  1. Ezt a megjegyzést eltávolította a szerző.

    VálaszTörlés
  2. Igazán szép/k ;-)) munkát végeztél, pláne hogy megmentetted ezt a helyes darabot. Szerintem az Anyukák sokkal nagyobb műgonddal ügyelnek a növényekre, mint mi. Én is sok növénnyel járok így: Anyunàl virít, nálam meg nem. Én ugyan nem kedvelem a borostyánt, de virágkötő koromban az üzletekben mind remekül érezte magát pedig én gondoztam őket.
    Az üzletben àllandó 17-18 fok volt és nagyon magas páratartalom annyira, hogy az ablakon nem lehetett kilátni a sok növény által párologtatott "nedü " miatt.
    Talán segítek ezzel....

    VálaszTörlés
  3. Csodásan alakítottad a magad "ízére" a székecskét...az új helye,a képek ...gyönyörűek!

    VálaszTörlés
  4. Imádom, hogy mindenbe belelátsz valami egyedit és azt profi módon meg is valósítod. Nagyon helyes lett ez is...

    VálaszTörlés
  5. Emőkém, köszönöm! Az én anyukám kivétel lehet virág ügyben. Kerekperec megmondja, hogy nem kedveli a növényeket a lakásban, a meglévőket is mindig rám akarja sózni.
    A borostyánnal eddig tapasztalataim: sok fény (tényleg csak közvetlenül ablaknál), és nem elég neki a heti egyszeri öntözés.
    (nem is hagyom nyitva a konyha ablakot éjszakára, nehogy megfázzon)

    VálaszTörlés
  6. Köszönöm, Druszám!:) Előbb-utóbb persze lekerül majd a konyhapultról, biztosan lesz helye a lakásban.

    VálaszTörlés
  7. Edit, néha túl sokat is látok= tele van a szekrény alja felújításra/átalakításra váró dolgokkal, úgy, hogy kb. egy éve még bolhapiacon sem voltam.
    Szóval mikor is leszünk már nyugdíjasok???:)

    VálaszTörlés

Válasz