2012. december 31., hétfő

Boldog új évet kívánok!

Mindenkitől azt hallom, hogy a 2013-as év nagyon nehéz lesz: ezt mondja anyám, a szomszéd, a főnököm....
Én csak azt remélem, hogy talán jobb lesz, mint a tavalyi év. Idén nem fogadkozok, nem írok listát, hogy mit szeretnék másképp vagy éppen jobban csinálni. Csak csinálom a "dolgom". Talán így nem szembesülök azzal, hogy mit hagytam ki, mit rontottam el, és mit nem tartottam be:)

És remélem, hogy az új évben végre nem fogok már hátra nézni, csak előre.

Mindenkinek kívánom a legjobbakat a 2013-as évre, remélem, az új, lehetséges "akadályokat" is simán venni fogjuk, és csak kihozunk valami jót is ebből az évből.

u.i. A dekorációhoz csak egy félszemű, agresszív anyamalacot találtam, ráadásul szoptatós is:)














2012. december 27., csütörtök

El Camino - Az út

 
 
2002-ben olvastam Shirley MacLaine könyvét a Camino-t. Már akkor is a könyv elolvasása után hetekig ott motoszkált a fejemben, hogy egyszer végig fogom csinálni....Vagy legalábbis szeretném végig járni.
Persze komoly előkészületek szükségesek hozzá. Legnagyobb aggályom egyike , hogy ugyan mit mondanék a munkahelyemen? Illetve, hogy "elengednek-e" ennyi időre? Mert minimum 30 napig lennék távol. Ha lenne is annyi szabadságom (persze nincs), ugyan elengednének-e 4 hét szabadságra? Vagy fizetetlen szabadságot vennék ki? (azt is csak külön kérésre az ügyvezető engedélyezné, illetve döntené el)
Anyagilag is rá kell készülni, ugye el is kell jutni Spanyolországba, és útközben enni kell, és történhet olyan dolog is, amivel egyáltalán nem számolok.
És nem utolsósorban egy jó túrabakancs, megfelelő ruhák, könnyű hátizsák., stb. Hiszen egy hónapig egy "hátizsákból" kell élnem. Csak a legszükségesebb dolgokat vihetem magammal.
Nem lenne hátrány, ha előtte azért rendszeresen túráznék, hogy egy alap erőnlétem legyen.
 
 
 
Karácsonyra megajándékoztam magam Sándor Anikó: Az ajándék, Élet az El Camino után könyvével.
Alighogy haza értem a könyvvel, egy email érkezett, hogy a könyv kiadója és Bookline közös nyereményjátékán nyertem:) Még pedig egy övtáskát.


Hát ez talán egy "égi jel", hogy igen, kezdjem el szervezni, készüljek???
Mindenesetre én annak vettem......







 

2012. december 22., szombat

Kiegyensúlyozott reggeleken....

...amikor végre nem hajnalban kell felkelnem, amikor -majdnem- magamtól ébredek, amikor úgy érzem, hogy a mai napon "semmi dolgom sincs" (volt már ugyan ilyen???)akkor ráérős vagyok.

Akkor ráérősen van időm egy teával leülni, körül venni magam a "szeretem" dolgokkal. És ilyenkor jó érzések töltenek el. És elgondolkodok, hogy érdemes-e rohanni, talán meg kellene állni naponta néhány percre. Mert ezek a pillanatok töltenek fel talán egész napra.

Aztán természetesen belevetem magam én is a napi rutinba, már azon gondolkodok, hol lehet a karácsonyfa talp, fogalmam sincs hová tettem tavaly a horgolt csillagokat, ebéd után még a röltexbe be kell szaladni, venni pár fonalat, nehogy az ünnepek alatt nehogy "munka" nélkül maradjak,ebédre elég a tegnapi vacsoravendégekről megmaradt maradék, talán a mézeskalácsok is kaphatnának cukormázat a tetejükre....

 És ugye azt mondtam, hogy ma "semmi dolgom" nincs??????