2012. szeptember 12., szerda

A tejes kanna új ruhája

Az elmúlt két hónap legrosszabb estéje volt számomra, mikor neki kezdtem ennek a mintának. Aztán már csak becsületből, afféle terápiás módszerként hímeztem, mint egy robot. Ahogy befejeztem, félre is tettem, nem nagyon tudtam ránézni. A hétvégén vettem erőt magamon, végre rávarrtam a csipkét, és elkészült.Stílusosan a konyhában kapott helyett.
 Minta: Bouiteilles de lait /Brin par Brin
Anyag: Raw Linen, 32 count
Fonal: Roasted Chestnut (Crescent Colours)
Deep Sea (Weeks Dye Works)


A tejesüveget a rokonságtól zsákmányoltam, hiába töltöttem fel tejjel, sajnos nem látszik rajta a logo és a felirat, ezért ide bemásolom:

Logo: egy gólya van rajta, csőrében egy tejesüveg, körülette a szöveg:

"BUDAPESTI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS TEJCSARNOK R.T."

És a hátulján:
"KIMOSVA ADANDÓ VISSZA"És egy kis nosztalgia a tej mellé: amikor még én is tejet ittam:) Ugyanis az anyatejet nem voltam hajlandó meginni, akkoriban tápszer még nem volt, maradt a zacskós tej. Most már igen ritkán kívánom meg, kávéba mindig, egyébként szinte soha.
9 megjegyzés:

 1. Igen,igen,igen!Ez nagyon jó lett így a kékkel!Szép és harmonikus!

  VálaszTörlés
 2. Milyen édi voltál!:-))))))))/most is/

  VálaszTörlés
 3. Pedig annyira otthonos lett!!!!!Ismerem azt én is sajnos, hogy időnként megszenvedek mintákkal.De az eredmény szuper!!!!Nekem is van egy régi tejesüvegem,annyira szeretem!

  VálaszTörlés
 4. Melinda, nagyon szép a kanna is a hímzéssel, és a régi tejesüveg is!:) Remélem, azért a rosszkedved már elmúlt! Puszi! Vica

  VálaszTörlés
 5. Vica! A rosszkedv már múlóban, a javulás tünetei mutatkoznak rajtam!

  VálaszTörlés
 6. Úúúúgy bírom a "dolgaidat"!!! Ez is nagyon-nagyon tetszik! :)

  VálaszTörlés
 7. Hosszú, hosszú idő után újra megpróbálom szemmel tartani a kedvenc blogjaimat. Nem emelem ki ezt vagy azt, összességében nagyon szépek amiket készítesz, annyira jó végignézni a képeiden, elgondolni, hogy milyen is lehet élőben.
  puszi Ildi

  VálaszTörlés
 8. Nagyon szép és mutatós tejeskannát készítettél :) Csupa ilyen dolgokkal venném magam körbe (igyekszem) :) Ügyes vagy!

  VálaszTörlés

Válasz