2011. március 12., szombat

Tavaszi nagytakarítás

Délelőtt gyorsan elszaladtam pár dolgot elintézni a városba, de már ahogy haza felé jöttem, és sütött a nap, menthetetlenül tudtam, hogy bele kell kezdeni a tavaszi nagytakarításba, legalábbis az ablakpucolás+függönymosás projektbe mindenféleképpen. Szóval takarítottam, a rádió majd teljes hangerőn, ilyenkor jönnek ám a magvas gondolatok, hát még a kérdések. Felteszem nektek is, kíváncsi vagyok, ki hogy oldja meg:)
1.) Mikor szoktátok a téli kabátokat tisztíttatni? A tél végén, amikor elteszitek, vagy ősszel-télen, amikor előveszitek?
2.) Hogy tároljátok és hol a csizmákat? A dobozban amiben vettétek (hihihi, én rendetlen vagyok, vagy kidobom a dobozt, vagy felhasználom tárolónak), mert ugye egy normál cipőtárolóba nem fér be.
3.) A sálakat, sapkákat (a kötöttre gondolok, kézi és gép egyaránt) géppel mossátok, vagy kézzel?
(egyébként a fent látható csinos gumikesztyűket a svéd áruházban lehet kapni, igazi kedvcsináló a nagytakarításhoz)


4 megjegyzés:

 1. :)) 1. ha vegyi tisztítást kíván, akkor tél végén, amikor már biztosan nem kell és el tudom tenni. Piszkosan, szmogosan be nem teszem a tiszta ruhák közé a gardróbba....
  2. Fektetve, kitömve papírral, hogy ne törjön meg. Az előszobai gardrób alja tele van a lábbelikkel. Elférnek szépen :)
  3. attól függ. Amiket veszek, és a címke engedi, gépben, a kényeseket mindig kézzel, kötött cucchoz való folyékon mosószerrel, óvatosan. Ha sajnálom centrizni, törölközőbe csavarva óvatosan kinyomkodom belőle a vizet és fektetve hagyom száradni akár 2 napig is.

  És hurrá, hogy itt a tavasz!! Az már kevésbé, hogy nagytakarítani kell.

  VálaszTörlés
 2. 1. Mindent mindig tisztítva/mosva teszek el, mert nem emlékeznék rá, melyikkel mi történt.:)
  2. Beteszem a szekrénybe, és kész:)
  3. Gyapjúprogrammal, jó minőségű mosószerrel, nagyon kis fordulatszámmal centrizve.

  Nincs az a gumikesztyű, amitől én kedvet kapok!:)

  VálaszTörlés
 3. 1.tél végén az összes kabátot kimosom, ami igényli pl. a szövetkabátom azt elviszem tisztítóba és úgy rakom el őket
  2.a cipőkkel én is gondban vagyok, mostanában megőrzöm a dobozokat és abban rakom el, aminek már nincs meg a doboza azokat próbálom szelektálva elrakni egy nagyobb Ikeás műa. dobozba (átlátszó, fedeles)
  3.a kötötteket kézzel, samponnal szoktam átmosni, de pl. a polár sapikat, sálakat bedobom a mosógépbe :)

  VálaszTörlés
 4. 1. En tel elott, mert trehany vagyok. Ha otthon vagyok, akkor anyukam gondoskodik rola es tel vegen kitisztittatja,mert o nem trehany.

  2. A csizmas dobozokban. Csak iden nincs csizmas dobozom, leven uj helyen lakom. Nem is tudom, hogy oldom meg a kerdest.

  3. Itt csak egy salam van egyelore, a tobbi otthon van es anyukam gondoskodik roluk. Ezt az egyet bedobom a mosogepbe es kesz. Ugyis minden evben ujba szeretek bele.

  VálaszTörlés

Válasz