2010. március 28., vasárnap

Húsvét előtt

Remélem, nem vagyok egyedül ezzel a dologgal, hogy akár évek is eltelhetnek, míg megvalósítok valamit:( Tetszik-tetszik, talán még a hozzávalókat is beszerzem, de valahogy nem jutok oda, hogy el is kezdjem. Hát ezzel a tükörtojás sütivel is így voltam. Évek óta minden húsvét előtt a fejemben volt, hogy majd idén-aztán soha nem lett belőle semmi. De most sorra került! Bevallom, először meg sem akartam kóstolni, túl töménynek tűnt a cukormáz a tetején, a tésztáról meg azt gondoltam, hogy biztosan kiszáradt, de Áron megnyugtatott, hogy ilyen finomat még soha nem csináltam. És tényleg finom: a tészta omlós, mivel nem édes, pont passzol hozzá a cukormáz.


Pénteken meglepetést kaptam Vicától. A csomagban egy nyuszis tartóka volt, mellette még egy kék multicolor fonal és két édes gombocska (tojás és pillangó). Vica, nagyon szépen köszönöm, nagyon tetszik! Bevallom a húsvét valahogy nem olyan közkedvelt nálam, készülni sem nagyon szoktam rá. Nálunk ez az évadnyitó időpont a telekhez, ilyenkor nyitjuk ki először a házat, így soha nem vagyunk otthon. De van sonka, tojás, kolbász!:)

Kék tányéros kép forrása: www.picaboo.com

2010. március 26., péntek

Jó reggelt!

Zabpehelykeksz
10 dkg liszt
10 dkg vaj
1-1 mk. szódabikarbóna és sütőpor
csipetnyi só
15 dkg lágy barnacukor
1 tojás
1 kk.vaníliás cukor
5 dkg felaprított dió
15 dkg zabpehely
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A lisztet, szódabikarbónát és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojást, vajat, van.cukrot robotgéppel krémesre keverjük és a lisztes keverékkel elegyítjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, diót. Én gombócokat formázok belőle, ellapítom őket, így nem folynak szét, formásak maradnak. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, távolságot kell hagyni közöttük, mert megnőlnek. Kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Legalább 10 perc pihenés után , ha kihűltek le lehet őket választani a sütőpapírról.
Jó étvágyat!

2010. március 21., vasárnap

Kalitka

Szombaton Szentendrén voltunk SzecsReninél látogatóban Edigével és Cherryvel. Igazi csajos napot tartottunk, volt fecsegés, nevetgélés, jókat ettünk, megnéztük egymás munkáit ééééésssss Reni elvitt minket a "csodaboltjába". Már korábban kinézte nekem ezt a kalitkát, erre vágytam, meg is vettem rögtön. (meg még ezer dolgot azonnal meg tudtam volna venni a boltban, példás önuralomról tettem tanúbizonyságot). Edit összevarrta nekem a madárkát, áldozatos munkával ki is fordította:), így nekem csak ki kellett tömnöm ma és a meg is találta a helyét a kalitkájában.

Design: DFEA
Anyag: Murano Lugano, 32 count
Fonal: DMC
Gyöngy: Mill Hill


2010. március 7., vasárnap

Elkészültek

Végre végleges formába kerültek. Mindkettő összeállítása Edit keze munkáját dícséri, köszönöm szépen!


Design: In A Gentle Fashion/ Every Time Hearts2
Anyag: Edinburgh, 35 count
Fonal: The Gentle Art/ Cranberry

Az úszós zsákocska pedig a nyaralás alkalmával is a hasznunkra lesz. Próbáltam fényképezni, de ma vagy tavasz volt vagy tél, vagy világos vagy sötét, hát ennyire sikerült.

Design: DFEA
Anyag: DMC lenvászon, 28 count
Fonal: DMC