Zabpehelykeksz
10 dkg liszt
10 dkg vaj
1-1 mk. szódabikarbóna és sütőpor
csipetnyi só
15 dkg lágy barnacukor
1 tojás
1 kk.vaníliás cukor
5 dkg felaprított dió
15 dkg zabpehely
A sütőt 180 C-ra előmelegítjük. A lisztet, szódabikarbónát és a sütőport egy tálban összekeverjük. A tojást, vajat, van.cukrot robotgéppel krémesre keverjük és a lisztes keverékkel elegyítjük. Hozzáadjuk a zabpelyhet, diót. Én gombócokat formázok belőle, ellapítom őket, így nem folynak szét, formásak maradnak. Sütőpapírral bélelt tepsibe tesszük őket, távolságot kell hagyni közöttük, mert megnőlnek. Kb. 10 perc alatt megsütjük őket. Legalább 10 perc pihenés után , ha kihűltek le lehet őket választani a sütőpapírról.
Jó étvágyat!
Szijjja! Nagyon jók a képek, s látom, kaptál üveget!:)))) Pussz!
VálaszTörlésNyami.:))))Köszönöm a receptet!
VálaszTörlésDe jó!!! Mondd, egy ekkora mennyiségből hány tepist tudsz megrakni? Olyan nagyfajta tepsit, ami épp befér a gázsütőbe.
VálaszTörlésVica, még akkor rögtön beszereztem!:) és nem bántam meg, tényleg nagyon jó áron volt.
VálaszTörlésNekem ebből a mennyiségből, kb. 2 nagytepsi mennyiség jön ki. De én inkább nagyobbakat készítek és jó szellősen hagyom a tepsin őket.
(a képen látható két üveg tele lesz egy ilyen adag sütésével)
ÉS vajon ha nincs barna cukrom, fehérből mennyi kell? Az édesebb, szóval kevesebb...
VálaszTörlésIgazából az eredeti recept ír még hozzá 3 dkg normál kristálycukrot is, de én elegendőnek találtam a barna mennyiséget.
VálaszTörlésPróbáld meg 13 dkg-val :), csak nem lehet annyira rossz:)
Nyaminyami:)Köszi!
VálaszTörlésHol lehet beszerezni kockás farkasfogat??:)Nekem is!:))
Druszám, dobj mailben egy postacímet, meglátom, mit tehetek az érdekedben:):)
VálaszTörlés