2010. október 16., szombat

Konyhai falvédők-Emőnek ajánlva:)

Nem, nem én hímeztem ki őket. Igaz, amikor megvettem, akkor beillesztettem őket a 10 éves tervbe, mert gondoltam a telken, a faház konyhájában jól mutatna valamelyik. Aztán az egyik ovis társ nagymamája kikönyörögte, hogy hadd csinálja meg őket. Nem túlzok, talán két nap alatt hímzett ki egyet. Szerintem én két év alatt sem jutottam volna a végére.
Azóta már azon a véleményen vagyok, hogy a bordó jó lenne a "piros konyhámba":) Bár ez a konyha átalakítás is vagy két évig fog tartani, amilyen tempóban haladok. Egy biztos: a mostani konyhába nem igazán illik egyik sem. De ablakcsere után festeni szeretnék.
(ha valaki tud tuti lelőhelyet, ahol konyhai tapétaszegélyt lehet kapni, megosztaná velem?) A festés után pedig már közelebb leszek az elképzeléseimhez. Ne tessék megijedni, nem lesznek piros-bordó falak:) Csak a kiegészítők lesznek ebben a színben.

Emő! Ez van pelenkaöltéssel körbe varrva.


Ez pedig már eleve be volt szegve.

10 megjegyzés:

  1. PRECIOSO MANTEL.

    no escribo mas porque no se tu idioma...jejej

    Un beso

    ADIOS

    VálaszTörlés
  2. Nagyon szép emlékeket ébreszt, és bocsi de nem pelenkaöltésnek hívják, hanem slingelésnek.

    VálaszTörlés
  3. 1.http://www.tapetacentrum.hu/d_cfix.html de vigyél hideg élelmet,mi az összes tapétánkat itt vettük a mostani házfelújításhoz.
    2.köszönöm a képeket,a kék jobban a szívemhez nőtt
    3.és ezt most hogy kell a falra tenni?Fakeretre erősíteni?Vagy van más módszer?

    VálaszTörlés
  4. Nagyon szépek!!!!Ezeket akkor mostanában hímezte ki valaki?
    Minden konyhába be lehet illeszeteni,ami vidékies hangulatú,én pl. nem is a falra rakom,hanem leterítem vele a kenyérsütő gépemet.Mert az ronda.
    Vagy asztalközépnek használni.
    Na,most előjött a kék.fehér mániám!Nagyon tetszik!!!:)

    VálaszTörlés
  5. jó, hogy mutattad. Én is örzök néhány régi darabot. Sőt egyre többször beleszaladok az előrajzolt változatokba.

    VálaszTörlés
  6. Megint megnéztem őket,szerintem azért szeretjük ezeket a falvédőket,mert egyszerűen a régmúltat idézve otthonossá varázsolja a lakást.Látom ám azt a széket és a tálkát is;-)

    VálaszTörlés
  7. Kata, köszönöm a helyreigazítást!

    Emő, nem "szokták" fakeretre tenni, egyszerűen csak a falra erősítik. De Mammka ötlete nagyon jó, egyszerűen asztalterítőnek is lehet használni. Mammka, igen, mostanában hímezte egy nagymama!
    És tényleg azért vonzódok hozzá, mert a régi emlékeket idézi,szerettem abban a nyári konyhában üldögélni, ahol ilyen volt gyerekkoromban. És ott sparherttel (így írják???) fűtöttek,mindig kukorica csutkát dobáltunk a tűzre:)

    VálaszTörlés
  8. Én is szeretem ezeket a falvédőket, bár nálunk nem volt a családban. Én is azt mondom, hogy ezek a régi hímzések beilleszthetők a mai konyhákba is, egy kis átalakítással.
    Viszont nekem eszembe jutott egy-két arcpirító szövegű falvédő is, amit vásárokban láttam (pajkos legénykékről pl.)!!!!! Ti is láttatok már ilyeneket?
    Nemrég voltunk egy sváb múzeumban, ott is voltak ilyen falvédők.

    VálaszTörlés
  9. Kolléganőm nagymamájánál ez volt a konyhában:

    "Kisangyalom, ha meguntál szeretni, szabad néked más szeretőt keresni!"

    :):):)

    VálaszTörlés

Válasz