2009. december 31., csütörtök

Búék!

Boldog új évet kívánok minden tűbarátnőmnek, és olvasóimnak!



RP banner

Az egész történet azzal kezdődött, hogy még hónapokkal ezelőtt kaptam Zsuzsától egy Mill Hill banner akasztót, egy szívecskét. Egészen apróka, de nagyon míves darab, bele is szerettem egyből. Utána lázasan elkezdtem hozzá keresni a mintát, aminek ugye szintén aprókának kellett lennie már alapból, hogy ráférjen az akasztóra. Emlékeztem erre az Renato Parolin mintára, elő is kotortam, és 40 countos anyagra hímezve, épp az én akasztómhoz illik. A fene sem tudja eddig miért nem hímeztem még RP mintát. Mert hát begyűjtöttem belőle már jó sokat, tetszik is nagyon, de valahogy kimaradt eddig az életemből. Keskeny csipkével tervezem beszegni, amit teával szeretnék az anyaghoz hasonló színre festeni.

Anyag: 40 count
Fonal: DMC
Akasztó: Mill Hill
Design: Renato Parolin / Filo d'amore

2009. december 28., hétfő

Adtam és kaptam

Pótolom az összes adósságomat.

Először is amiket adtam. Vicának befőttes üvegekbe zártam a karácsony hangulatát, Ercsunak mérőszalagot bújtattam "ruhába", Editnek pedig tűtartó könyvecskét készítettem.


És amit még kaptam.

Renitől egy csodálatos dobozkát, és akasztót. Ercsutól pedig egy horgolt kendőt, és sok-sok kézzel készített bonbont (amit mutatni nem tudok, mert igen gyorsan elfogyott).

Érdekes, milyen gyorsan elszállt a karácsonyi hangulatom:( Pár nappal karácsony előtt még szívesen nézegettem a karácsonyi mintákat, kedvet is éreztem néhányhoz, meg persze megfogadtam, hogy jövőre "időben" neki állok a karácsonyi hímzéseknek. Aztán lelkesen belekezdtem egy "nemkarácsonyi" RP mintába:) Szóval javíthatatlan vagyok, és csak remélni merem, hogy talán 2010-ben az elkezdett munkáimat is végre befejezem. De hát szerintem sokan vagyunk így ezzel, nemde???


2009. december 23., szerda

Egy jó nap:)

Egyrészt így este 10-re elkészültem mindennel: az ajándékok becsomagolva, a karácsonyfa feldíszítve, a karácsonyi sütik a dobozban vannak, a holnapi menü meg a fejemben:)
Most kellene hímeznem, persze arra már nincs energiám.
De délelőtt Renivel találkoztam, egy kávéra és "ajándék cserére" futottunk össze, és nagyon -nagyon jól éreztem magam. Meg is egyeztünk, hogy jövőre "kötelezően" másfél havonta találkozunk egy kis fecsegésre. Kaptam tőle egy szuper dobozt, amire már ezer ötletem van, hogy mit is fogok benne tartani, és egy szíves akasztót (fotók később!). Én ezt a dobozt készítettem neki, úgy tűnik, idén mindketten dobozban utaztunk:)

És végre a mai napon SafiMóni ajándékát is lefényképeztem! Mintha kitalálta volna a gondolatomat, mert nagyon vágytam egy ilyen kendőre. Annyira jó meleg, puha! És a postás is hozott ma még egyet, Ercsu lepett meg vele, fotó szintén később!



2009. december 21., hétfő

A Jézuskát útba igazítottam

Mivel megérkezett SafiMóninak a karácsonyi ajándékom, már mutatni is tudom. Annyira tetszett ez a minta, annyira karácsonyi, téli hangulata volt, hogy napokig nézegettem miután elkészült. Magamnak is szívesen meghímeztem volna, de valahogy mostanában teljesen "önkínzásnak" tartom, ha 2x ugyanazt a mintát kell(ene) hímeznem. Hajjj, hol van már az az idő, amikor képes voltam egy terítő négy oldalára ugyanazt hímezni? Hát még nagy képeket hímezni? Na, ez már a múlté....
Mónitól egy csodaszép kötött kendőt kaptam, amint "fényhez jutok", ígérem, fotózom!

Anyag: DMC lenvászon, 28 count
Fonal: DMC
Gyöngyök: Mill Hill
Design: LHN / Fa La La


2009. december 19., szombat

A postás csengetett

És Edigétől érkezett a meglepetés! Mindkettőre vágytam már nagyon:) Áronnak Edit készített már egy fiús színű "bugyit" (ami ugye hivatalosan alsónadrág az ő verziójában), és szégyen ide, szégyen oda, de én is kívántam magamnak egy lányosat. A filtertartó meg csak ráadás, őt is sokat nézegettem már Edit blogján, és nagyon-nagyon tetszett! Bár csak így teljesülne minden kívánságom.....


2009. december 17., csütörtök

Ajándékot kaptam...

....és gyönyörűséges! Vica volt az angyalka, aki által hozzám került. Tökéletes munka: egyik kedvenc tervezőm, remekül megkomponálva a színekkel, a varrással és a funkciójával. És főleg, annyira "vicás", annyira mutatja Vica ízlését, le sem tagadhatná. Nagyon szépen köszönöm!



2009. december 6., vasárnap

Adventi hangulat

Még múlt héten elővettem az adventi fényt és a piros terítőt, csináltam koszorút, sütöttötem kalácsot, kaptam két termetes mikulásvirágot, előkerültek a piros gyertyák, megtaláltam a szarvasos-fenyőfás gyertyatartót (ennek örültem igazán), keresgéltem a karácsonyi cd-k között, elmentem az ikeaba (már csak a hangulat kedvéért).........és ma már a 2.gyertyát gyújtottuk meg.

Hímzés terén sok mutogatnivalóm nincs, egyrészt mert még mindig a karácsonyi ajándékokat hímzem a tűbarátnőknek (és idén, mint mindig, újfent megfogadom, hogy jövőre már szeptemberben elkezdem-persze nem fog sikerülni), ha meg nem hímeztem, akkor olvastam. Rákaptam Ljudmila Ulickaja-ra, elolvastam tőle a Szonyecska-t, az Odaadó hívetek, Surik-ot, most a Vidám temetésnél tartok. Soha nem olvastam Doris Lessinget sem, de most a Megint a szerelem után, Az ötödik gyerek c. könyvét is elolvastam. És még a polcomon sorakozik a többi könyv is, amit ajándékba kaptam. Szóval olvasásban nem lesz hiány, ebben biztos vagyok.