2009. április 26., vasárnap

Mackintosh rózsája

Gyors sikerélményre vágytam, így előszedtem a mappámból ezt a mintát. A színeket szemre válogattam össze. Bár az eredeti nem pinkeep, mégis ez lett belőle. Két okból is szerettem volna már egy új pinkeepet: Egyrészt az eddigiek oldalára bortnit öltögettem, most pedig szalagosat szerettem volna, kíváncsi voltam, milyen csak gombostűvel rögzíteni. Másrészt Mazsola jóvoltából megvilágosodtam (ő könyvborítót készített), hogy felesleges az anyagot a hátulján öltésekkel összehúznom, gyorsabb megoldás a kétoldalas ragasztószalag. Hát meg kell hagyni, tényleg gyorsan ment. Eddig az eleje és háta összeragasztására is egy napot hagytam, préseltem könyvek között. Most a kétoldalas ragasztóval percek alatt elkészült az egész.

Külön köszönet Ritának, mert a Pinkeep-es posztja eszembe jutatta, hogy milyen sok szép csipketerítőm van! Anyukám horgolta mindet, jópárat sikerült megmentenem. Őrizgetem őket, és most el is jött az ideje, hogy elővegyem!
Design: Heritage/Mackintosh Rose
Anyag: Linda, 27 ct.
Fonal: DMC

11 megjegyzés:

 1. Klassz lett! A felső képe sajnos nem nagyítható :(

  Kérdezek: az ok, hogy sokkal gyorsabb a ragasztás, de nem nehéz így szépen kifeszíteni az anyagot egyformán?? Én így még nem próbáltam. Kenhető ragasztóval már igen, de akkor nem vatelin volt a hímzés alatt, tehát nem volt gondom az egyenletes szél elérése. Érdekelnének a tapasztalataid :)

  VálaszTörlés
 2. Nagyon szép, mutatós lett! :)

  VálaszTörlés
 3. Amilyen kicsike kis minta, olyan mutatós. Szépen és gyorsan elkészítetted.

  VálaszTörlés
 4. Szia ! Bekukkantottam hozzád.Szép kis tűpárnát készítettél.

  VálaszTörlés
 5. Nina, semmivel nem nehezebb kifeszíteni. Persze ezzel a megoldással szerintem csak a négyzetes formákat lehet megcsinálni, a többinél marad a hátul cérnával összehúzás. Nekem a teteje azért hullámos itt-ott, mert a vatelin egyenletlen alatta (már csak maradék volt itthon, nem volt kedvem bemenni a városba venni). Én a vatelint is ráragasztottam a kartonra kétoldalassal, hogy ne mozduljon el, miközben a vásznat ragasztom.

  VálaszTörlés
 6. :)), nagyon szép és elegáns darab!

  VálaszTörlés
 7. De szép lett a pinkeep!
  És a horgolt teritő is nagyon tetszik!!!

  VálaszTörlés
 8. Hú, nagyon szép lett, igazán ügyi vagy az összeállításban is!

  VálaszTörlés
 9. tényleg nagyon szép lett! :-)

  VálaszTörlés
 10. Nagyon szép! A színei különösen! A csipketerítő is alatta! :))

  VálaszTörlés

Válasz