2008. január 20., vasárnap

Sorozatok:)

Lassan már sorozatnak is lehetne nevezni, mert a kakasos már a harmadik része a JBW Designs eddig elkészített darabjainak. A körtéhez is már megvettem a zöld koptatott fonalat, csak egy hirtelen elhatározás kell és már kezdem is.

A kakasoshoz mindenáron multi fonalat szerettem volna -minél harsányabb, annál jobb- , Zsuzsa küldött is nekem egy isteni japán selyem fonalat. Lányok, nem túlzok, szinte "repült" az anyagon. Vékonyabb,mint a szokásos fonalak, így 3 szállal hímeztem, de talán még a 4-et is elbírta volna.
Az anyag ugyanolyan, mint a sorozat többi részénél, gondoltam ebből is párna lesz, de még vacilálok, nem biztos, hogy illene ez a színkavalkád a többi mellé...

Tervező: JBW Designs
Fonal: Colorwash/kézi festésű japán fonal
Anyag: Cashel , 28 count




És íme keretezve a konyhai kollekció első csészéje! Kicsit puritánabb a keret miatt az összhatás, no mindegy, lesz még mellette-remélem- több kép is. Ennél a képnél állapítottam meg, hogy ammenyire korábban idegenkedtem a paszpartutól, mostanában szinte csupasznak érzem a képeket nélküle.
Főleg, hogy a márciusig dugdosott meglepetés képemre szövet paszpartut választottam, annyira megdobja az amúgy egyszerű képet, szuper lett. Ígérem, két hónap múlva mutatom azt is!

2008. január 13., vasárnap

Az úgy kezdődött....

...hogy az ajándékozós talin Ányi megemlítette, hogy hímzős naplót vezet. Feljegyzi, hogy mikor kezdett el egy munkát, meddig tartott, az esetleges fonalátváltást, az anyagot.
Na, persze egyből betette a bogarat a fülembe, hogy ez milyen hasznos,látom, mit mikor kezdtem el és fejeztem be (?), mennyi időt vett igénybe, és mindenféle gondolatok a munkával kapcsolatban. Így elkészült ez a borító, már csak a varrásra vár.

Anyag: Permin hímzővászon, 28 count
Fonal: The Gentle Art, szín: Cranberry

A szívgombot még korábban Bucilla Bettitől kaptam, úgy éreztem, itt a helye a hímzős naplóm borítóján.

2008. január 8., kedd

Tűtartó

Van nekem egy DMC fém tűtartóm, tetszik is, de a sok tű miatt már nem volt praktikus, mindig ki kellett önteni a tartalmát, hogy megtaláljam a megfelelő tűt. Így hát ugye elengedhetetlen volt, hogy legyen egy másik is :) A gyöngyök helyett itt is franciacsomók vannak az eredetin, de valahogy nekem a gyöngyökkel mutatósabb.