2007. augusztus 22., szerda

Tökös...almás párja


Elkészültem a tökössel, ami tulajdonképpen nem volt nagy munka, de mostanában inkább az alvást választom a hímzés helyett esténként...
A Zsuzsától vásárolt kézzel koptatott fonallal hímeztem. Vasárnap Ausztriába utaztunk egy
meseparkba,mivel az út nagy részét autópályán tettük meg, így nem volt nehéz hímzővászonra hímeznem, sokat haladtam vele.
Mivel eddig a lakásunkban egyetlen díszpárna sincs, arra gondoltam, hogy hasonló párnák lesznek belőlük, mint a mintán látható. Már lázasan arról gondolkodtam, ki vállalhat gombbehúzását még riadóztattam anyukámat, aki egy vidéki kisvárosban él, szólam a cipésznek, aki egy idős néninek vállal kisebb varrásokat, aztán itt ki is fogytam az ötletből hirtelen. És jött a megoldás: Hajni apukájának rövidáru boltja van, és ő vállal gombbehúzást!!!! Hát nagyon megörültem, postán le is tudjuk bonyolítani. Az örömöm dupla volt, van egy titkos projektem, oda hímzett gombokat szánok, és így már arra sem lesz gondom.

2007. augusztus 12., vasárnap

Kőgörgeteg

Előkészültem.....

Megcsináltam....

Helyére tettem.....

Mutogatok...

Mutogatok, és már szaladok is tovább.... Annyira kevés a hétvége, szinte semmire nem marad időm, amit tervezek. Délelőtt a camponába mentünk el a képekért, amik a kiállításon voltak. Most már itthon szeretgetem a legyezős képeket, mindjárt fel is teszem az igaziak mellé, már régóta van helye. Közben titokban kacérkodok a DIM kimonós képpel, elképzeltem: illene a másikhoz. Követ szeretnék ma dekupálni, annyira megtetszett, muszáj kipróbálnom, milyen lesz kőre!

A babaköszöntő most már kerettel, gazdára talált. Nóra anyukája bevallotta, hogy már évek óta várja a pillanatot, mikor kaphat már egy ilyen képet ő is. Reméljük, Nóra is értékelni fogja évekkel később.


Bölcsis szívek. Lilában. Nem volt otthon más festék. (piruolós szmájli) Hát egy bordó jobban feldobta volna, nem vitatkozok, igaz. Mostohagyerekek, nem fordítottam rá kellő gondot, csak túl akartam lenne rajtuk. Látszik....

2007. augusztus 9., csütörtök

Almás


Nagyon szerettem csinálni!:) Eddig multival sem hímeztem, így hát ez volt az első ilyen munkám. Tervben van a párja- tökös- is, valószínűleg párna lesz belőle. Mostanában ilyen kicsiket hímezgetek, de valahogy vágyok egy nagyobb után - no nem HEAD, de valami nagyobbacska, amit leteszek, ha megunok, előveszek, ha kedvem tartja...Bár igazság szerint leginkább a karácsonyi terítőmet kellene elővenni, ha szeretném, hogy az egész szett elkészüljön. Sőt van egy karusszelem is pacikkal, még a tavalyi kiállításon vettem az Évában (pirulós szmájli). Vasárnap haza hozzuk a legyezős képemet, már keresem a helyét....

2007. augusztus 7., kedd

Hőre keményedő gyurma

Nina kérdésére válaszolva, hogy mit lehet még csinálni hőre keményedő gyurmából, mutatom, hogy én eddig mit csináltam a hímzéssel kapcsolatban.

Gombokat...

Répákat húsvétra....

2007. augusztus 6., hétfő

2007. augusztus 3., péntek

Van táskám!




Most hoztam előbb a varrónőtől, még friss, meleg:)

Tetszik. Azt hiszem szeretni fogom. Mikor letöltöttem a képeket, akkor vettem észre, hogy nem a mintái tetejéig vitte a farkasfogakat a varrónő, hanem teljesen végig. Sebaj. Így jár az, aki nemcsak hogy varrni nem tud géppel, még el sem mondja rendesen, hogy mit is akar csináltatni.


2007. augusztus 2., csütörtök

Pakkot kaptam...


Tegnap este csomagom érkezett Bucillától! Mutatom is egyből, nagyon-nagyon örültem neki, köszönöm szépen! Bevallom, mikor megláttam a szíves lógantyúkat a blogon, egyből beleszerettem. Így már van nekem is, az új ollómon lesz a helye. Kaptam csudiszép kézzel festett fonalakat is, egész este simogattam őket.
De tegnap más öröm is ért, hívott a varrónő, hogy összeállította a Szecsitatyót, ugorjak be, nézzük meg, hogy a füle milyen hosszú legyen. Nagggyon szép! Ma este már tudok feltenni róla képet, kész lesz, el is hozhatom. Komolyan kedvet kaptam még egy táska készítéséhez:)
Közben neki álltam egy monochrom mintának, végre multicolorral hímezhetek, eddig még ezt sem csináltam, meg is állapítottam bejön nekem ez is!