2014. január 26., vasárnap

Fehér-Szürke

Az esetek többségében a színválasztásnál a rózsaszín-piros-zöld-kék irányba megyek el, de hát ugye csak karácsony volt (hhhajjjjj, ugye milyen régen) a színek is átalakultak a lakásban az ünnepek előtt, a rózsákat is elüldöztem a szobából, muszáj volt ennek megfelelően "téliesíteni" kicsit.
Tökéletesen elégedett voltam ezzel a szürke-fehér hangulattal. A párnák puhák és hangulatosak lettek. És mivel jóóóó vastag fonalból jóóóó vastag tűvel kötöttem őket, gyorsan el is készültek.




2014. január 14., kedd

Téli Gyermekvasút 8 teljesítmény túra


Szeretek kirándulni, szeretek túrázni, és szeretek teljesítménytúrákon is részt venni.
Gondoltam, gyermek is megérett már rá, hogy részt vegyen egy ilyen túrán. Kirándulni járunk, szeret is, bírja is. Ráadásul az idő is szép volt, hát neki indultunk egy 8 km-es távnak.
És nagyon büszkék voltunk, mert jóval szintidőn belül teljesítettünk.
Persze a végén volt kézfogás gratulációval, oklevél, kitűző, és hagymás zsíros kenyér.
Bízok benne, hogy lesz folytatás, és tovább gyűlnek a kitűzők, így hímeztem neki egy erdei állatos szalagot, ahová majd feltűzheti a jövőben megszerzett kitűzőket.

A cipők sokkal sárosabbak voltak, itt már átestek egy alkalmi tisztogatáson.



Erzsébet-kilátó, János hegy







2014. január 9., csütörtök

Poncho

Még mindig "nagyi", és nem unom meg.

Szeretem csinálni, mert haladós, mert nem kell közben gondolkodni, pár percre is leülhetek horgolni....és filmnézés közben sem számolom el....



2014. január 2., csütörtök

Karácsony utáni mézesek


Mézi utolsó darabjai is elfogytak, így -mivel mézeskalács tészta maradt még bőven a hűtőben- bevették az erdei állatok a konyhát. Meg a sütőt. Meg a pocakunkat.