2010. október 30., szombat

Halloween


Idén nem vagyunk itthon Halottak napján, ezért elmarad a hagyományos Halloween party a töklevessel. Nem is nagyon készültem rá, csak ez a kockás tököcske jött össze. Hogy miért kockás? Egyszerű oka van: kifogytam az anyagokból:) A végeredmény tetszik, nem volt rossz választás...




Design: With thy Needle & Theard / The Pumpkin Patch
Anyag: Graziano Newport, 28 count
Fonal: DMC









2010. október 18., hétfő

Keretezve

Pár héttel ezelőtt eljutottam a keretezőhöz, és magam is elcsodálkoztam, hogy milyen régen jártam ott. Amíg régebben inkább képeket hímeztem, és nagyobb mintákat választottam, addig az utóbbi időben csak apróságokat hímzek, és legtöbbször használati tárgyak készülnek. Hjahh igen, változnak az idők:) Ez a kép is sokáig pihent a fiókomban, de most végre keretet kapott.


Design: The Goode Huswife/The Bird Keeper
Anyag: Edinburgh, 35 count
Fonal: DMC (egy szállal)




2010. október 16., szombat

Konyhai falvédők-Emőnek ajánlva:)

Nem, nem én hímeztem ki őket. Igaz, amikor megvettem, akkor beillesztettem őket a 10 éves tervbe, mert gondoltam a telken, a faház konyhájában jól mutatna valamelyik. Aztán az egyik ovis társ nagymamája kikönyörögte, hogy hadd csinálja meg őket. Nem túlzok, talán két nap alatt hímzett ki egyet. Szerintem én két év alatt sem jutottam volna a végére.
Azóta már azon a véleményen vagyok, hogy a bordó jó lenne a "piros konyhámba":) Bár ez a konyha átalakítás is vagy két évig fog tartani, amilyen tempóban haladok. Egy biztos: a mostani konyhába nem igazán illik egyik sem. De ablakcsere után festeni szeretnék.
(ha valaki tud tuti lelőhelyet, ahol konyhai tapétaszegélyt lehet kapni, megosztaná velem?) A festés után pedig már közelebb leszek az elképzeléseimhez. Ne tessék megijedni, nem lesznek piros-bordó falak:) Csak a kiegészítők lesznek ebben a színben.

Emő! Ez van pelenkaöltéssel körbe varrva.


Ez pedig már eleve be volt szegve.

2010. október 13., szerda

Kékesi Csaba Emléktúra 2010.

Minden évben -már öt éve- ősszel végig járjuk ezt a túra útvonalat. A Gödöllői dombságban Máriabesnyőről (Gödöllő) megyünk át Domonyvölgybe. A gyerekek már három éve jönnek velünk (bár Áront már hátihordozóban is vittük), becsülettel végig csinálják az 10 km-t, és egyre jobban megy nekik, persze ők kétszer ennyit teljesítenek: végig futkároznak, előre szaladnak, beszaladnak az erdőbe.
Kékesi Csaba egy nagyon kedves barátom volt, és nagyon fiatalon hagyott itt minket. Mindig együtt kirándultunk, csináltunk végig teljesítménytúrákat. Az ő emlékére találtam ki ezt a túrát. (a sors fintora, hogy éppen ebben az erdőben halt meg motorbalesetben)
Idén is csodálatos időnk volt, bár néha bizonytalankodtam, hogy merre is kell menni - a szülők persze ezt soha nem akarták hallani, meg azokat a mondatokat, hogy "úgy érzem", "az ösztönöm azt mondja", hogy erre vagy arra:) Mindenesetre megpróbáltam határozottnak tűnni:) De örülök, hogy egyre több a vállakozókedvű szülő, akik jönnek velünk gyerekestől.







2010. október 5., kedd

Gombásztam

Persze csak amolyan kézműves módon. Így lett gombás dobozom, és gombás stoppolófám is -annyira "adta" a stoppolófa a gombát, hogy muszáj volt befestenem. Anita varrta össze a szívecskéimet az elképzelésem szerint- és most a konyha újra piros(as) lett.

Design: Acufactum/Glückspilze
Anyag: Zweigart, 27 count
Fonal: DMC



És egy másik gomba, legalábbis a feje, eső áztatottan a parkban.