2008. május 24., szombat

A szitakötő visszarepült hozzám

A kép annyira nem adja vissza, de igen érdekes megoldást ajánlott a keretező: ne legyen rajta üveg, ellenben maga a kép kidomborodik a keret síkjából. ( a hímzés alá laticel van bedolgozva) Így nincsenek elnyomva a gyöngyök, és az ő szavaival élve "szinte elszáll a szitakötő a képről". A keret arannyal kombinált , barnás színű. Mivel az ezüstös szitakötőt is meg szeretném csinálni, kénytelen voltam olyan keretet választani, aminek van ezüstös párja. Az elképzelésem az, hogy egymás mellé/alá tenném őket a falra, mindenféleképpen egyforma, de színben különböző keretet képzeltem el.






2008. május 22., csütörtök

Konyhai cuccos

Általában következetes vagyok. Előre eltervezem, hogy mit fogok hímezni, fontossági sorrendet tartok, és az esetek 95% -ában be is fejezek mindent, sőt amíg nem végeztem , nem is kezdek újat. Persze vannak hirtelen eltévelyedések, "azonnalelkellkezdeni" és "azonnalakarommagamnak" esetek. Hát így voltam a konyharuhákkal is. Mert nekem konyharuha kell, hímzett nincs (oké, egy van, egy sárga kockáson vírit 3 szem paradicsom- még a boldog békeidőkből), így hát rendeltem.

2 klasszikusat, piros-kék színnel.
1 bohókásat (Alma Lynne) szívekkel. Bár ez is konyharuha, nagyon finom frottír anyag, nem konyhába szánom. Érdekes, hogy Amerikában élő barátaimnak csak ilyen frottír konyharuhájuk van! Én nem szeretem annyira, nekem bolyhos a konyhai dolgokhoz.
Szóval most túrom a mintákat, nem feltétlenül ragaszkodom "echte" konyhai mintákhoz, mint pl. kancsó, teáscsésze, stb. Szemeim előtt almák is ugrálnak:)

2008. május 20., kedd

BC SAL

Még januárban beléptem a Nina által szervezett BC SAL projektbe. Bevallom, késve kezdtem bele, sőt, még most is késésben vagyok, mert január, február, március, április hiányzik még. Ellenben a hétvégén sikeresen befejeztem a májust, azért most már jobban érzem magam. Hajnival hétvégén "pótló hímzést" tervezünk, hogy egy kicsit behozzuk a lemaradásunkat...


2008. május 15., csütörtök

Emma érkezésére

Két hétig ezt a babaköszöntőt böködtem. Aidára, ami rettentő furcsa a sok hímzővászon után, de a mintát és a színeket imádtam. Pattintós keretre tettem az anyagot, de mivel eléggé kifeszítettem, néhol "megcsúszott", remélhetőleg a keretező jól kifeszíti, így majd ezek a hibák eltűnnek.

Érdekessége ez a kis táska, amit külön hímeztem, és varrtam rá.
Ha már a keretőzőhöz megyek, elröppentem a szitakötőt is, végre találja már meg keretben a helyét a szobában. Ja, és Zsuzsa akciója keretében az ezüst szitakötőhöz is megrendeltem a hozzávalókat, igazán tetszik az is!

Most a bőség zavarában szenvedek, ugyan mihez is fogjak? Először a BC SAL-ból megcsinálom a májust, hogy ne növeljem a már így is terjedelmes lemaradásomat. Utána egy ajándék könyvjelző következik. És rendeltem konyharuhákat is, azokat is nagyon várom. És a francia kedves mintákhoz akár azonnal is neki állnék...és....és...és... Ugye mindenkinek ismerős ez az érzés?:)