2007. július 25., szerda

Pillés terítő




Timi, itt a kép a ricos pillangós terítőről! Az elején utáltam csinálni, mert olyan lóbaszó x-ek voltak, de a végeredmény szép lett. Mert ugye egy terítőt soha nem közelről nézünk...

Bölcsis ajándék

Ma este elővettem újra a bölcsis ballagási ajándékokat. Igazából még nem vagyok vele elkésve, mert a ballagás augusztus 24-én lesz, de szeretném már letudni őket, valahogy a végére unalmas lett a minta, főleg, hogy 5 darabot kell belőle készíteni...Szerencsére már a negyediket hímzem.
Érdekes ahogy egy mintán belül keveredik a dmc lenes fonal a simával. Mini gombokat Zsuzsától szereztem be: szív, gomb, csillag alakúak.


Ellenben a dobozzal annyira elégedett nem vagyok. Jóindulat nélkül tákolmánynak nevezném, erősen gondolkodok rajta, hogy lefessem őket, bár nem vagyok benne biztos, hogy javítana a papír doboz kinézetén:)



2007. július 23., hétfő

Babaértesítők

Babaértesítőt hímzek... Szám szerint a tizenharmadikat:)Hjahhh, hát nagy a baráti kör, sok a gyerek, az első, akinek hímeztem, már szeptemberben iskolába megy. Érdekes volt visszanézni ezeket a képeket: van ám köztük nagyon eccerű:) -hiába no, kezdő voltam még a hímzésben-, van olyan, ami már nem is tetszik...


Hajni nevet rajtam, ha nézzük a mintákat, és felkiáltok: "Hát ez jó lenne ajándékba X.Y-nak!" Kevés időm van már hímezni, de még mindig szeretek ajándékozni hímzést- de csak annak , akiről tudom, hogy becsben tartja!

A narancssárga...


Az óriás...



A vidám... (első hímzésem venusszal)


A bájos...


A naggyon csajos....


2007. július 16., hétfő

A legújabb "nyerő"



Hát nem valami csodálatos? Huhh, egyből beleszerettem....

Szecsi tatyó




Még nem nagy betűkkel, mert az összeállítás még hátra van! De a szalagok, farkasfogak kb. így lesznek rá felvarrva, és már a gombok is fent vannak rajta. Holnap értekezek a varrónővel, hogy is tudná megvalósítani. Ő még nem tudja, mit is kérek, csak az utcán említettem nekik, hogy táska projektben utazok, így remélem, nem fog megijedni .....




Gyerekmentes napokat élek ezen a héten, így bőven van időm azon gondolkodni, mi is legyen a következő hímzés. A meleg miatt meg aludni nem tudok, így időm is van megvalósítani. Az 5 éves projekt listára beillesztettem egy babaértesítőt (mily meglepő, hogy a lista ennyire képlékeny, ugye???) , amit elég gyorsra saccolok, mert kisminta. Többre nincs is kedvem, de ha már az összes barátnő kapott ilyet, hogy tehetnék kivételt...Talán az utolsó, ki tudja? Bár a hétvégi zuglói talin erőteljes támogatást kaptam, ugyan már, legyen csak kistestvér, vágjunk bele, nincs még késő:):)


És új szerelmem lett: Renato Parolin. Sosem gondoltam, hogy ilyen minták nekem bejönnek. De bejönnek:) Úgy látszik öregszek.....Lázasan kutatok Zsuzsánál anyag után...

2007. július 13., péntek

Ami lemaradt....

Természetesen újfent lemaradt alulról a lehetőség a hozzászóláshoz:):) No, hiába , kezdő vagyok:):DDDD

Minden ami vonat

A Vasúttörténeti Parkban voltunk ma délelőtt. Nem is gondoltam volna, hogy ennyire közel hozzánk ilyen jó kis hely van. Ráadásul fiúgyermek lévén, nálunk minden ami vonat/mozdony -főleg Thomas- a kívánságlisták élén áll.



A látványon felbuzdulva, itthon végre befejeztem Áron ceruzatartó vonatát, ami lassan már úgy készült, mint a Luca széke:) Pár hónappa ezelőtt volt a Praktikában, és most végre el is készült.

2007. július 11., szerda

Végre elkészült...



DIMENSIONS,Oriental fan


Bevallom, a végére már kicsit untam, de nagyon túl akartam lenni rajta, hát igyekeztem. A keret volt a legunalmasabb, bár azt hittem, hogy félszemmel majd gyorsan haladok. De 5 szállal csináltam (pfújj, az utálatos volt). Szóval kész, várja a helyét a falon lévő vagy 100 igazi legyező mellett.


Itt vagyok...












Kicsit döcögősen, kicsit lassacskán, de vagyok:) lesz még mit alakítani a blogon, majd igyekszem formázni.




Mutatom is egyből, mit csinálgatok éppen. Én egyszerűen csak Szecsitatyónak nevezem, mivel a mintát Szecsitől kaptam. Ahogy feltette a fórumra, egyből bele is szerettem. A színeibe is. Bár Edittel megbeszéltük, hogy ehhez a táskához majd új ruhatár is dukál, mert hát rózsaszínben nem bővelkedek...
Farkasfogat még festenem kell, pinkeset szeretnék, egyelőre csak rózsaszínűt kaptam.