2017. március 26., vasárnap

A tavasz hírnöke

Tudtátok, hogy 2017 vadvirága a hóvirág?

 Nagyon szeretem ezt a virágot,  finom, kecses. Egyszerű, nem hivalkodik, mégis mindenkinek feltűnik azonnal. Megjelenésével reményt ad, hogy lassan  megérkezik a tavasz. 


 A hétvégén sok-sok ibolyát szedtem a kertben, a nap végére már meg is született az elhatározás egy ibolyás kép hímzésére.


Szeretettel

Melinda

2017. március 13., hétfő

Padlások kincsei

Szenvedélyesen begyűjtöm a régi használati- és dísztárgyakat. Padlásokra különösen szeretek járni,- a sajátunkra is! - és ilyenkor hálás vagyok apukámnak, hogy az évek hosszú sora alatt nem dobott ki semmit, hanem minden ott van szépen bedobozolva a padláson. Most két dolog is van, ami "izgatja a fantáziámat": azt mondta, hogy van fent a padláson egy rokka is , és találtam egy nagy zsák zsinórt (zsineget, madzagot), amiből akár szőnyeget (vagy akár kosarakat) is lehetne horgolni. Gyanítom, hogy a rokka nem működik, csak dísztárgy lehet, a zsinórokat meg korábban szőlő kötözésre használhatták. (nagyszüleim nagy szőlő birtokkal rendelkeztek a Balatonon korábban)

Nagynéném padlását is igen kedvelem, mindig találok valami új dolgot. Még hó volt a cserepeken, mikor utoljára fent voltam, de néhány dolgot kikészítettem, amire majd nekem "feltétlenül" szükségem lesz.

Nagy örömömre megajándékozott pár doboz hímzőfonallal is, mondván, nálam biztosan jó helye lesz.Egy kis tavaszi virágos hímzés is elkészült időközben, 
28 countos DMC lenvászonra hímeztem.


Szeretettel

Melinda

2017. március 10., péntek

Csütörtökön...

...a napfényben úszó lakásban készítettem pár képet, teljesen elsodort a tavasz hangulata. Majd pénteken  az egész napos eső után, mikor csak a legszükségesebb dolgok miatt léptem ki a lakásból, kissé elvesztettem a reményt, hogy lesz-e még napsütés. (és lesz, biztosan lesz) Várom.


Nőnapi jácint, nagyon finom, intenzív illata van.
Hát igen, nálunk kék tojások vannak....Szeretettel

Melinda

2017. március 6., hétfő

Húsvétra készülve

Vannak olyan tervezők -bár tetszenek a munkáik-akiktől az évek hosszú sora alatt mégsem sikerült hímezni valamit. Persze sokat nézegetem a mintákat, meg is állapítom, hogy "ez is tetszik" és "ezt is de jó lenne elkészíteni"- aztán végül a 100-as listán mindig lejjebb csúszik. Most pótoltam a hiányosságomat és Danybrod-tól választottam egy húsvéti tojást.

Nézzetek be a blogjára, érdemes, én nagyon szeretem a munkáit.
 Katt ide

Danybrod/Easter

Szeretettel

Melinda

2017. március 2., csütörtök

Az itthon töltött napok miatt, jut bőven időm arra is, hogy néhány elfekvő dolgot befejezzek. Külön öröm, hogy lassan visszatért a kedvem is: már kezdtem azt hinni, hogy a fejemmel is "csináltak valamit" a kórházban (vicccc!) , mert azon kívül, hogy a bent töltött idő alatt horgoltam néha, haza érkezésem után hosszú napokig, nem éreztem kedvet sem a hímzéshez, sem a horgoláshoz. De  még az olvasáshoz sem. Ellenben hosszú órákat töltöttem a telefonom nyomogatásával, és az index olvasgatásával.
Nos, jelentem, mint látható, az "életkedvem visszatért".......
The Prairie Schooler/Painted Egg

 
 Szeretettel

Melinda