2017. február 28., kedd

Blackbird Designs/Garden Club Series 2

A hónap utolsó napján mutatom a második képet a BBD Garden Club Series sorozatából. A hónap elején többször is kézbe vettem, tudatosan próbáltam többet hímezni, egyrészt a "nyúlfarknyi" hónap miatt, másrészt kórházban is töltöttem egy hetet (és milyen jól tettem! mert bár a "fejemhez" hozzá sem nyúltak:) , de így a hosszú otthoni lábadozás ellenére sem esik jól hímezni, nem okoz örömet)


Blackbird Designs
Apple Orchard
Garden Club Series #2








Korábban már meghímeztem ezt a képet, teljesen más színekkel, 
így teljesen más hangulatú lett a végeredmény. 
Bevallom, nekem most az új kép jobban tetszik ezekkel a meleg színekkel.



Szeretettel

Melinda

2017. február 26., vasárnap

A répa esete a nyúllal

Hát így esett: a nyúl keresztszemes répába foglaltatott, a hímzés pedig majdnem répa alakú filc alapra. Persze utólag már nagyon tudom szeretni, de az igazat megvallva, nem kevés időt fordítottam rá, míg minden úgy állt rajta, ahogy én elképzeltem.
És mivel a saját munkáimmal szemben vagyok a legkritikusabb, még így is sikerül rajta találnom "hibát".
Mondanám, hogy majd a következőnél rutinosabb leszek, de bevallom, egyelőre ez is elég volt:DDD











Szeretettel 

Melinda

2017. február 8., szerda

Idén is lesz húsvét....

Persze azért még nem vagyunk elkésve semmivel, sőt! Idén április 16-17-re esnek a húsvéti napok, a készülődésre még bőven van idő.
Remélhetőleg addigra már a fű is zöldülni fog, és a hagymások is virágozni fognak. Nem kedvelem a korai húsvétokat, amikor még kopár minden.

Ha visszagondolok gyerekkorom húsvétjaira a nagymamámnál (a Balaton közelében élt egy kisváros szélén), mindig magam előtt látom a képet: a vendégszoba (ők csak egyszerűen kisszobának hívták) ablaka alatt jácintok virágoztak. Azok a kisfejű, apró virágú, majd lila jácintok. Az illatjukat a  nyitott ablakon keresztül is lehetett érezni a szobában. A terasz és a nyári konyha által közbefogott területen apró füves rész volt, amit magas tujákkal ültettek körbe. Mindig ide dugták a szüleim a csokinyulakat és tojásokat, amit meg kellett keresnem. Nem tudom hány éves koromból vannak ezek az emlékképek,  de élesen látom magam előtt az apró vályogból épített nyárikonyhát, aminek a falvédőjén ez a szöveg állt: "Azért rendes az én konyhám, mert hozzám pletykálni senki sem jár"
(Egyébként ma már azt mondom, hogy a nyárikonyha egy igen praktikus "találmány". Ha lenne házam, és ha lenne lehetőségem, ki nem hagynám, hogy nyárikonyhám legyen.)



The Prairie Schooler/Signs of Spring







Szeretettel:

Melinda