2016. szeptember 29., csütörtök

Néhány gondolat a "halakról".....

....meg arról, hogy én bizony gyerekkoromban amatőr természetbúvár (is)  akartam lenni...

Ebben persze nagy szerepet játszott Gerald Durrell könyve, amit a szüleimtől kaptam. Nagyalakú könyv volt, tele szép színes fotókkal és főleg sok ötlettel. Ha éppen nem a megvalósítás volt folyamatban, akkor is szerettem lapozgatni benne. Akkoriban nem tudatosult bennem, hogy Gerald Durrell több könyvet is írt, fontosabb volt ennek a könyvnek a témája számomra. Aztán a könyv a padlásra került, és vele együtt G.Durrell is feledésbe merült. Meg az ötlet is, hogy mi szeretnék lenni, ha nagy leszek....

nekem is ez a kiadás van meg (a padláson)


Pár éve Emőke hívta fel a figyelmemet, hogy milyen szórakoztató olvasmányok az író könyvei. El is olvastam a három kötetet, amelyek a család Korfun eltöltött éveiről szóltak. Mind nagyon szórakoztató,  néha közben hangosan nevetgéltem a történeten, élénken el tudtam képzelni a környezetet, amiben éltek.

Sorrendben:
Családom és egyéb állatfajták
Madarak, vadak, rokonok
Istenek kertje

Mondanom sem kell a könyvek elolvasása után kezdtem el vágyni Korfura. Persze pontosan tudtam, hogy már semmi sem olyan, mint régen, mikor az író a gyerekkorát ott töltötte, de a leírásában a sziget nagyon vonzónak tűnt számomra. (pár év múlva el is jutottunk Korfura)

Pár hete Emőke az alábbi címmel új blogot indított, amit szeretettel ajánlok a figyelmetekbe.


Aki már korábban követte a régi blogjait, pontosan tudja, hogy milyen a jellegzetes "emőkés" stílus, sokat nem is kell magyaráznom, sokan vagyunk, akik szeretjük a munkáit.

Mikor a blog címéről beszélgettünk, akkor mondta, hogy az egy Gerald Durrell könyv címe. Persze azonnal pótolnom kellett ezt a hiányt, ugyanis nem olvastam még. És ebben a könyvben sem csalódtam, szintén szórakoztató olvasmány.

Olvassátok el ti is, kíváncsian várom a véleményeteket!




2016. szeptember 14., szerda

Bár még "nyár" van....

.....legalábbis az időjárás alapján, csak hímeztem még egy-két tökös mintát. Valahogy nem tudom "elengedni" ezt a körbe horgolás dolgot, nekem annyira tetszik...(csak a kör alapok fogynak, mert karkötőket horgolok körbe mindig. Tudom, lehet kapni "speciálisan" erre a célra készült alapokat, majd beszerzek párat)



The Prairie Schooler: Heads up!


Használjátok ki ezeket az utolsó szép őszi napokat, lassan jönnek az esős, hűvösebb őszi napok!



2016. szeptember 7., szerda

Lehet, ...

...hogy még korai a halloween ünnepére gondolni?

Tudom, tudom, még az ősz is alig érkezett meg, én meg már október végén járok.
Mindenesetre kicsit "előre dolgoztam", születtek más tökös képek is, és még van pár folyamatban.

A tavalyi dekoráció jól jött a fényképezéshez, mert annyira azért nem kapott el a halloween láz, hogy nekiálljak kiegészítőket és dekorációkat gyártani. Majd az is jön az idővel- mármint ahogy hűvösebb lesz az időjárás:)



With thy Needle & Thread/Witches Night Out







2016. szeptember 2., péntek

Egyszerűen ...

... képtelen vagyok mások által kidobásra ítélt dolgok mellett elmenni, ha látok bennük valamit, és úgy gondolom tudnám valamire hasznosítani őket. Most éppen a szomszéd Zsófi (aki időközben nagylánnyá lett, sőt már az öccse is régen kinőtte ezt a széket) kis széke került volna a kukába, ha...
...nem akadályozom meg. Sárga volt a színe, az ülőkéje törött, de olyan pici, aranyos volt, hogy egyszerűen nem hagyhattam, hogy a kukában végezze. Azt egyből eldöntöttem, hogy virágtartóként fog funkcionálni, aztán végül a konyhapultra is felkerült.


 Itt még sárgán kopottan, de már ragasztva.


Szóval így kerül a csizma szék az asztalra.



 A borostyánra nagyon kíváncsi vagyok, meddig fogja bírni, mert eddig mindig csúfos kudarccal végződtek a próbálkozásaim. (pedig anyukám szerint: "ÓÓÓ, a borostyán az olyan igénytelen, bárhová ledugod a tövet, az beáll azonnal!) Jó párszor újat vettem, pótoltam őket, és mivel az utolsó már elég szépen megnőtt, egy karikára formázott drótra feltekertem.