2016. május 11., szerda

Van aki talán már unja, és van aki nem...

Én még nem.
Még mindig nem.
Most ahogy visszanéztem, három hornbookot készítettem eddig, és mindegyik más stílusú lett.

A mostani egy Plum Street Samplers minta (Betsy's Tart) részlete. A befejezésre először én is helyes kis pite formára gondoltam, mint amiben az eredeti hímzés van. De hiába hímeztem 32 ct-os anyagra, csak nem akart beleférni a pite formámba.:) Második lehetőségként felmerült bennem, hogy készítek belőle egy kör alakú "lógókát". De akkor már erősen veszítettem a lendületből, és túl nagynak ítéltem meg. Muszáj voltam újratervezni az elképzelésemet, néhány részletet lehagyni a mintából - és ebben a formában éppen az egyik hornbook alapomra ráfért.

Nekem különösen tetszenek a tervező által megálmodott szépia színek. (egyedül a zászló színeinél tért el, én a harmadik lufit is ezzel a sötét bordóval készítettem)











 

2016. május 5., csütörtök

X X X X X X X X X

Az alapfelvetés az alábbi volt:
ahol "lyukak" vannak (szabályosan elrendezve), oda lehet keresztszemest hímezni....

Tavaly már próbálkoztam egy fém edény búrával. Mivel sárga volt az alapszín, ezért sárga rózsák kerültek rá. Nem mondom , egy idő után nem volt egyszerű a tűt a fém hálón áttuszkolni, hát még a búra belsejében a szálat eldolgozni.
A sárga színe miatt nem lett a kedvencem, lekerült a hétvégi ház konyhájába, ott legalább hasznos, sokat eszünk a teraszon kint, kell a védelem a legyek/darazsak/egyéb repülő lények ellen.

 
 
Ilyen az enyém is, csak éppen sárgában....
 
 
Nemrég  a pinteresten láttam egy újabb ötletet: fém tea szűrőre hímezve keresztszemes. Természetesen ki kellett azonnal próbálnom, olyan kis bájos lett, nem? A rózsa bolondériám miatt újra rózsát választottam mintaként. De konyhában el tudnám képzelni bármilyen más motívummal (muffin, csésze, stb.)