2013. január 30., szerda

Padláskincsek

Pár hete újra felmentem a padlásunkra kutatni. Érdekes, ahányszor felmegyek, mindig találok valamit..... Most éppen ezt a komplett teás csésze készletet (majd mindegyik kistányér, és a hozzátartó csészék is meg vannak, sőt még egy tejkiöntő is tartozik a készlethez), és nagyon oda vagyok a teáskannért, a cukortartóért. Anyukám mondta, hogy az esküvőjükre kapták 1961-ben (!!!!) nászajándékba.


A fehér őrületem még mindig tart..... Számtalan dolog vár arra, hogy átfessem (csak a teljesség igénye nélkül: kakukkos óra, kerek dohányzó asztal - aminek igazából csak a felére van szükségem-, fűszertartó egy régi konyhaszekrényből, kosarak) Most éppen a jácintos virágtartót festettem be, előtte sima nyers fa volt. És vettem fehér cipős szekrényt, és vettem fehér étkező asztalt - így most már a székeket is átfesthetem....Természetesen fehérre:)



2013. január 20., vasárnap

Kubu, a vitaminbomba

 
Judittal már olyan régen terveztük a kubu elkészítését Illéskrisz instrukciója alapján, hogy pár hete összetereltük a gyerekeket náluk, és mi nekiálltunk, hogy kubut készítsünk.
A recept pofonegyszerű: narancs, répa, alma, citrom.
Bevallom a fogadtatás vegyes volt: vagy nagyon ízlett, vagy egyáltalán nem:( Áronnak a legnagyobb baja a rostokkal volt, pedig többször át is szűrtem. Hiába, no, a bolti "semmilyenhez" van szokva, ami aztán tényleg szűrt, és főleg higított. Mindenesetre bekerült a befőzős receptkönyvbe....
Készült még két horgolt répa is az üveg nyakára próbaképpen.
 
 


 
 

 
 
 
 
 
 



 

2013. január 12., szombat

Karácsony után....

...elég gyorsan átállok az ünnepek utáni hangulatra. Jó, rendben, igazából már szilveszterkor is nehezen viselem el a karácsonyfát. A fene tudja, mi lehet az oka, de december elején már alig várom, hogy az egész lakás tele legyen a karácsony hangulatával, aztán alig várom, hogy végre eltűnjön. Ettől függetlenül a karácsonyfa marad Vízkeresztig, de addig is szép lassan leépül a karácsonyi dekoráció. 
Múlt hétvégén lementünk a telekre (decemberben pár új bútor költözött hozzánk, a régiektől meg már nem fértem el, muszáj volt levinni), kutya hideg volt, de azért sétáltunk egy nagyot a tó körül, és begyűjtöttem a bogyós ágakat. Az ágakra meg madárkák kívánkoztak.



2013. január 1., kedd

La Rose

Mostam, vasaltam, mutatom. Tulajdonképpen már elkészült a nyár végén, de eddig még kallódott. Most is még kallódik egy darabig, mert csak a következő virággal viszem kereteztetni. Közben meg remélem, hogy addigra az előszobába is felkerül az új tapéta (nagyon helyes apró rózsásat választottam- remélem, még kapható), és akkor a képek is a végleges helyükre kerülnek. A következő botenikai kép a hortenzia lesz, nagy lendülettel már bele is kezdtem.