2012. szeptember 30., vasárnap

Ősszel...

Szeretem az őszt. A színeit, a hangulatát. Előkerülnek a mécsesek, a gyertyák. Gyűjtünk gesztenyét, őszi leveleket, makkokat. És azok az apró tököcskék!:) No meg a krizantémok!
A szoba is átalakult: a rózsaszín átmenetileg eltűnt, helyette inkább a narancs, barna árnyalatok, és fekete került elő.
Miután a párnácskát meghímeztem, összevarrtam, körbehorgoltam.




 Design: Blackbird Designs/Waiting for the Harvest
Anyag: Fein Floba, 25 count
Fonal: "lenes" DMC



2012. szeptember 12., szerda

A tejes kanna új ruhája

Az elmúlt két hónap legrosszabb estéje volt számomra, mikor neki kezdtem ennek a mintának. Aztán már csak becsületből, afféle terápiás módszerként hímeztem, mint egy robot. Ahogy befejeztem, félre is tettem, nem nagyon tudtam ránézni. A hétvégén vettem erőt magamon, végre rávarrtam a csipkét, és elkészült.Stílusosan a konyhában kapott helyett.




 Minta: Bouiteilles de lait /Brin par Brin
Anyag: Raw Linen, 32 count
Fonal: Roasted Chestnut (Crescent Colours)
Deep Sea (Weeks Dye Works)


A tejesüveget a rokonságtól zsákmányoltam, hiába töltöttem fel tejjel, sajnos nem látszik rajta a logo és a felirat, ezért ide bemásolom:

Logo: egy gólya van rajta, csőrében egy tejesüveg, körülette a szöveg:

"BUDAPESTI KÖZPONTI ÁLTALÁNOS TEJCSARNOK R.T."

És a hátulján:
"KIMOSVA ADANDÓ VISSZA"



És egy kis nosztalgia a tej mellé: amikor még én is tejet ittam:) Ugyanis az anyatejet nem voltam hajlandó meginni, akkoriban tápszer még nem volt, maradt a zacskós tej. Most már igen ritkán kívánom meg, kávéba mindig, egyébként szinte soha.








2012. szeptember 2., vasárnap

Új párnák



Még mindig nincs elegem a párnákból.... Most, hogy jött ez a "rózsaszín világ" korszakom, a párnák sem maradhattak ki belőle. Sőt varrtam is egy fehér-rózsaszín kockás huzatot egy másikra is-mert hát egy párna, nem párna. 









Egy korábbi ajándékom Vicától, tökéletesen illik a párnák mellé. Őrzi az álmomat az ágyvégen.