2011. december 29., csütörtök

Két ünnep között....

Eltelt a karácsony, várjuk az új évet:) 2012-re már rutinosan nem teszek fogadalmakat, de terveim vannak, méghozzá sok-sok-sok, és megmondom őszintén, idén kíváncsian fogom várni, hogy alakul az új év.

Néhány kép, amivel elmaradtam:

A karácsonyfánk, igencsak minimál stílusban, ettől többet nem szerettem volna. Rajta a horgolmányok, fehéren, kikeményítve - a legtöbb anyukám keze munkáját dicséri.




A korcsolya cipő, avagy csizma.



Design: Christiane Dahlbeck/Winterlicht
Fonal: DM
C



És a karácsonyi párna.



Design: Christiane Dahlbeck/Winterlicht
Fonal: DM
C




2011. december 18., vasárnap

Nálunk az advent....

Utoljára ősszel jelentkeztem, most már alig egy hét és karácsony. Sok minden történt a házunk tájékán, az életünk is változott. Sok mutogatnivalóm nincs, valahogy a kézimunka a háttérbe szorult. Szorgalmasan elkezdtem gyártani a horgolt karácsonyi csillagokat, végül anyukám is kihívást érzett horgolással kapcsolatban (neki csak fel kellett elevenítenie), és sok-sok szépet készített nekem.

Először is Mimit szeretném mutatni, akit Emőtől kaptam a 40.születésnapom alkalmából. Tessék megfigyelni, hogy Miminek még padja is van, ami szintén saját kezűleg készített Emő. És nem hajcsatt, hanem szőrcsatt van a fejecskéjén. És látjátok, Emő is horgol már! Köszönöm szépen még egyszer!



És így várjuk a karácsonyt: