2011. június 24., péntek

Ezmegaz

Még mindig lelkesen horgolok. Vagy legalábbis próbálkozok az alapokkal.
Annás segítségével születtek az almácskáim, köszönet a leírásért még egyszer. Amelyek a végére teljesen átlényegültek: először poháralátétnek akartam. Aztán terítőre szerettem volna őket. Végül a függöny aljára kerültek.
Ami nem is függöny, hanem egy egyszerű konyharuha, így a varrást megspóroltam. A varrógép és én, vagyis mi ketten, még mindig kerülgetjük egymást. Ettől függetlenül a csipke a varrógéppel került fel.
A függönytartó rúd eredetileg fekete volt, fehér festék sprayvel fújtam le többször. Hosszabb is volt, fűrészelni is kellett- ezt a részét a lelkes szomszéd bevállalta, gondolom, meg akart kímélni a szerencsétlenkedéstől. Miután a 4 csavar becsavarása a fába kb. 5 forintosnyi vízhólyagot eredményezett a tenyeremen.
Természetesen az asztal is fehér lesz. Majd.


Link


A fém leszúró táblácskákat a svéd áruházban vásároltam. A belsejét krétafestékkel lekentem (a belseje kissé domború), körbe festettem vékonyan fehér festékkel.
Egyébként több színben is lehet kapni, kép itt.







2011. június 5., vasárnap

Bodzaszörp



Bodzaszörp

25-30 bodzavirág
2 l csapvíz
2 kg cukor
10 dkg citrompótló

A bodzavirágokat felöntöttem a csapvízzel, elkevertem benne a citrompótló felét. Lefedtem, egy napig hűvös helyre tettem, néha megkevertem (volna, de ugye elmentem dolgozni). Másnap leszűrtem,hozzáadtam a maradék citrompótlót, egy lábasban felfőztem a cukorral kb. 30 percig, közepes lángon. Szépen kitisztult. A kimosott üvegeket egy forró vízzel megtöltött edénybe tettem, így nem pattantak szét az üvegek, amikor a forró szirupot beleöntöttem. Az üvegeket lezártam, száraz dunsztba tettem egy napig, majd be télire a kamrába.