2011. március 20., vasárnap

Textil koszorú

Annyi helyen láttam már, annyira ott volt a fejemben, hogy én is, én is- így hát megcsináltam.
Vágtam, kötöztem, csomóztam, ennyi:) Imádom a színeit!
Mostanában a hímzés valahogy a háttérbe szorult, várom a rendelt anyagaimat, fonalaimat, közben nagy ritkán előveszem a már vagy 3 éve elkezdett konyhai képemet.







2011. március 12., szombat

Tavaszi nagytakarítás

Délelőtt gyorsan elszaladtam pár dolgot elintézni a városba, de már ahogy haza felé jöttem, és sütött a nap, menthetetlenül tudtam, hogy bele kell kezdeni a tavaszi nagytakarításba, legalábbis az ablakpucolás+függönymosás projektbe mindenféleképpen. Szóval takarítottam, a rádió majd teljes hangerőn, ilyenkor jönnek ám a magvas gondolatok, hát még a kérdések. Felteszem nektek is, kíváncsi vagyok, ki hogy oldja meg:)
1.) Mikor szoktátok a téli kabátokat tisztíttatni? A tél végén, amikor elteszitek, vagy ősszel-télen, amikor előveszitek?
2.) Hogy tároljátok és hol a csizmákat? A dobozban amiben vettétek (hihihi, én rendetlen vagyok, vagy kidobom a dobozt, vagy felhasználom tárolónak), mert ugye egy normál cipőtárolóba nem fér be.
3.) A sálakat, sapkákat (a kötöttre gondolok, kézi és gép egyaránt) géppel mossátok, vagy kézzel?
(egyébként a fent látható csinos gumikesztyűket a svéd áruházban lehet kapni, igazi kedvcsináló a nagytakarításhoz)


2011. március 9., szerda

A tavasz színei

Az egész azzal kezdődött, hogy két rózsaszínű orchideám is virágozni kezdett... Amíg nem hoznak virágot, addig kint tartom őket a beépített erkélyen, ott hűvös van, nagyon kedvelik azt a helyet. Ahogy virágozni kezdenek, behozom őket a szobába. Szóval behoztam. És rájöttem, hogy nincs semmi rózsaszínű kiegészítőm. De volt még maradék fonalam. Rózsaszín és zöld. Ugye én, aki nem tud horgolni, mert a nagyikockánál tovább nem jutottam, elhatároztam, hogy terítőt horgolok:) És horgoltam, bontottam, youtube-on kerestem videókat, kérdezgettem, végül ez lett belőle. Jelentem a maradék fonalak sikeresen elfogytak:)
Az már nem olyan fontos, hogy nem is ilyen terítőt akartam... de ilyen sikerült....


Fonal: Barka/Gilice
Lencsilány, Papsajt, Mandula