2010. június 30., szerda

Reggeli posta

Már pár nappal ezelőtt érkezett, de csak most jutottam odáig, hogy fel is tegyem.
A történet úgy kezdődött, hogy Réka, aki Finnországban él, látta a pipacsos képemet a blogomon. Mivel az egyik kiadványukhoz épp pipacsos képet kerestek, írt, hogy esetleg lenne-e még pár. Volt. Mártit is belevontam a kép keresésbe, nagyon szeretem a természetfotóit, ő is talált párat. Aztán a főszerkesztő asszony kiválasztotta az egyik képemet, ráadásul a címlapfotóhoz, Réka pedig elküldte nekem az újságot:)



Az újságot (Finnország-Magyarország) Helsinkiben adja ki negyedévente a Finn-Magyar Társaság, és így jut el a majd 4300 tagjához Finnország szerte. És most már én is "benne" vagyok: a kép alatt ott van ám a nevem!:)




2010. június 22., kedd

Sárkányfogak

No, nálunk még nem potyognak a fogacskák, de gondos anya lévén (???), gondoltam, felkészülök rá időben, hogy legyen hol tárolni őket. Persze Áron fogat akart a doboz tetejére, én meg a sárkány felé terelgettem, aminek az lett a vége, hogy megígértem, lesz fogacska is. A fogtündérről lemondott, mert az ugye csajos. De felvilágosított, hogy a fogat a párnára kell tenni este, a fogtündér elviszi, és pénzt tesz a párna alá. A szomszédban már tudni vélték, hogy egy fog 200 forintot ér. Meg is írtam R-nek Finnországba, hogy ne sajnálja a gyerektől az 1 eurot, nyugodtan dugja a párna alá:)


A dobozt festettem, béleltem, farkasfoggal láttam el. Kapóra jött Barbi leírása a doboz bélelésről. Rájöttem, én is így csináltam a fém dobozomat, csak sokkal körülményesebben.



Design: Christiane Dahlbeck/ Kindertraume
Anyag: Wichelt-Permin, Bone, 14 count
Fonal: DMC

2010. június 19., szombat

Zaza-végleges formában

A piros (-fehér) konyhában lesz a helye. Nyáron, a szezon idejére:) Aztán úgyis jön új ötlet, új gondolat, és átveszi a helyét valami más. "Lógattyú" lett belőle.



Design: Zaza Picque / Un Thé au Jardin d'été
Anyag: aida, 18-as, ecrü
Fonal: DMC




2010. június 6., vasárnap

Fehér, fehér, fehér

Fehér szenvedélyemnek most a konyhai polcok, és az akasztó esett áldozatul:)
Legszívesebben az összes bútort fehérre cserélném, de mivel nem lehetséges, átgondoltam mit festhetnék fehérre. Már meg van a következő áldozat: az ágyam melletti zöld asztalka....

Fa natúr polcok voltak a konyhában, egyértelmű volt, hogy festeni kell.
Határozottan rendezettebb képet mutat, nem?