2010. február 28., vasárnap

The Goode Huswife/The Bird Keeper

Először beleszerettem egy kalitkába, aztán kerestem bele egy hímzett madárkát, aztán jött ez a kép. Most visszafelé haladok: a kép elkészült, a hímzett madárka is csak arra vár, hogy neki álljak, a kalitka is folyamatban van...
Nagyon szerettem a színeit, de most valahogy világos, "tavaszi" színű fonalakra vágyok.
Design: The Goode Huswife/ The Bird Keeper
Anyag: Edinburgh, 35 count
Fonal: DMC (egy szállal)



2010. február 22., hétfő

Díj

Anette-től kaptam, nagyon szépen köszönöm!
7 dolog, amit elárulhatnék magamról? Hát nem "ismertek"? Aki nem, nyugodtan kérdezzen!:)


2010. február 14., vasárnap

Mint hal a vízben...

A héten Áron elkezdett egy úszótanfolyamot, lelkesen belevetette magát - a vízbe is:) A lelkesedés még mindig tart, egyenlőre még csak a kis medencében.
Nekem meg beindultak a gondolataim egy úszófelszerelést szállító zsákról, amibe bele lehet tenni az úszósapkát, szemüveget, úszónadrágot. És esetleg még nyáron is hasznos lehet nyaralás alkalmával.


Anyag: DMC lenvászon, 28 count
Fonal: DMC
Design: DFEA


2010. február 7., vasárnap

"Zé", mint zöld

Áron nélküli hétvégém volt, ilyenkor nem csinálok nagy dolgot a főzésből, gyorsan összecsapok valamit vasárnap délután, hogy legyen meleg vacsorája, és hétfőn én is tudjak magamnak ebédet vinni. De ma ebédre brokkoli krémlevest készítettem magamnak (kenyér chips-szel még neki is bejön). Ahogy megterítettem ebédre, akkor vettem észre a zöldek találkozását az asztalon. Ma szinte egész nap esett a hó, mégis tavaszt érzek- vagy tavaszt akarok érezni. Szeretem ilyenkor a lakásban a tulipánokat, jácintokat, primulákat. Egyébként az ékszerteknősünk is érzi a tavaszt, végre elkezdett rendesen enni, eddig ugyanis sztrájkolt, úgy gondolta, neki tart a téli álom már ősz óta, és akkor nem kell semmi étket magához vennie.

Szombaton pedig a Szépművészeti Múzeumban megnéztük a kolléganőimmel a Boticellitől Tizianóig kiállítást. Még egy hétig tart, de így is hosszú sor kígyózott a múzeum előtt. Konstatáltuk a "hiányosságainak", és házi feladatokkal mentünk haza (mint pl. Erzsébet és Mária milyen kapcsolatban volt egymással, hány éves is volt tulajdonképpen a hermelines hölgy, Szent Lucia kiknek a védőszentje volt, stb.) Zsuzsi és Kati beírhatja magának a piros pontot,lelkiismeretesen utána néztek, én inkább világi dolgokkal foglalkoztam:)
Márciusra beterveztük a Degas-tól Picassoig kiállítást.




2010. február 1., hétfő

C mon monde avagy Reni és Meli:)

Reni és Meli... Mert SzecsiRenitől kaptam a mintát, és mintha mi lennénk a képen:) Reni meg mondta, hogy amikor meglátta, arra gondolt, megcsinálja nekem ajándékba. Szóval jó helyre került hozzám!
Anyag: Newcastle, 40 count
Fonal: DMC
Design: C mon monde/Le fil de l' Amitie

Fehér erkély pillanatképek. Végre az LHN csajok is felkerültek a falra, de csak a fényképezés kedvéért. Valahogy nem illik oda, így még mindig fektetem, várom, hogy megtalálja a helyét a lakásban. A szívecskés akasztó még Reni egyik karácsonyi ajándéka, nagyon-nagyon tetszik, már gyártom rá a hímzett szíveket.