2010. január 25., hétfő

Jenny Bean's Pin Tuffet

Fém cukros dobozra szánom, gombostű tartónak. Szeretném a dobozt kívül-belül bélelni. Hétvégén Jászberényben voltam, ahogy leszálltam a buszról, mondtam a barátnőimnek, hogy Röltexbe szeretnék menni, anyagot és színes farkasfogat keresek. Lelkesen mondták, hogy elvisznek egy olyan helyre, ahol megállt az idő:) Hát itt tényleg megállt: fa hajópadló (azzal a jellegzetes "illattal"), a padlótól a plafonig fa polcok, telistele vásznakkal, az eladók sötétkék karton (?) köpenyben. Külön megírják a cédulát, a kaszírozó hölgynél fizetek, majd vissza az anyagért. De anyagot találtam, bár úgy éreztem magam, mintha a gyerekkoromba csöppentem volna vissza.

Anyag: Newcastle , 40 count
Fonal: DMC
Design: Shakespeare's Peddler/Jenny Bean's Pin Tuffet


Hétvégén akármennyire is hideg volt, már tavaszt éreztem. Orchidea támaszért mentem a kertészetbe (irtó dizájnost lehet kapni, mutatok képeket, ha kipattannak a bimbók) és ez a jácint haza akart jönni velem. A fa doboz is:) Mondhattam nemet????

2010. január 11., hétfő

Dobozoltam

Mégpedig fehérben. Mert ezek a dolgok kiszorultak az erkélyre. Hiába, no, kevés a hely, minden négyzetméter be van építve nálunk. Elrettentésül az "előtte" fotó: teljes káosz, minden hegyén hátán, már én sem tudtam melyik dobozban mi van. De most feliratoztam az összes dobozt, sőt átnéztem, csoportosítottam a dolgokat. És ez lett az eredmény!

Közben a szalagokat, zsinórokat is rendbe tettem, megpróbáltam színek szerint csoportosítani. Így elég, ha először otthon szétnézek, mielőtt beszaladok egy röltexbe gyorsan vásárolni:(




2010. január 3., vasárnap

2010.első....

Igaz, már 2009-ben elkezdtem, de most lettem kész az összeállítással. No, azért csak ő lett az első munkám az idei évben.
Majának készült, aki bár itt született Budapesten, de már pár hetesen párizsi lány lett belőle. Anyukája Németországban volt óvodás, és lelkes híve volt a "Die Biene Maja" (Maja, a méhecske) c. mesének. Hát innen kapta Maja a nevét.
A mintát kicsit átvariáltam: sárga-zöld csíkokat kapott a méhecske, és a felirat helyére a név került. A mintáért köszönet Editnek és Mártinak!

Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Bent Creek / The Bugs

2010. január 1., péntek

2009.év munkái

Nina kérdésére, mutatom az én 2009-es mozaikomat.
Érdekes, ha mostanában megkérdezték, hogy mit csinálok/csináltam, mindig csak annyit mondtam, hogy apróságokat. Csodálkoztak is, mert azért évente 2-3 nagyobb munka mindig összejött. Most is gondolkodnom kellett, hogy ugyan mit is csináltam 2009-ben, aztán szép lassan összeszedegettem a képeket. Talán a "legnagyobb" -vakok közt a félszemű:):)- Lizzie Kate SAL volt. Hogy idén maradok-e az apróságoknál, nem tudom....

Ellenben az biztos, hogy a hímzős/hobby dolgaimat összerendezem- és még januárban! Teljes káosz uralkodik, fonalak itt-ott, sok még fel sincs bobinázva. Össze-vissza dugdosok mindent, persze mikor szükségem van rá, soha nem találom, úgy kell mindent levadásznom. A hobby dobozokban már rendet raktam- szenvedélyes dobozoló vagyok, szeretek mindent eltűntetni:) Mivel ezek a dolgok a fehér erkélyen vannak, így hát fehér dobozokat vettem hozzá. Van egy kis fiókos polcom, még egyik szomszéd konyhaszekrényéből mentettem ki (tudjátok, amiben a fűszereket tartották, kihúzható fakokkal), őt is fehérre festem. Praktikus lenne, mert az apró kiegészítők (szegecsek, fémkarikák,stb. ) tárolására épp megfelelő.
Tehát hajrá rendrakás!:)