2009. november 18., szerda

Szolgálati közlemény!

Lányok, akit érdekelnek a "karácsonyi cukor botocskák", az alábbi emailcímen tud nálam további infóhoz jutni:
melcsillakukacgmailpontcom
(egy dobozban 12 db van, a botocskák kb. 15 cm magasak)


2009. november 15., vasárnap

Utolsó őszi felvonás

Kint süt a nap, fúj a szél, hűvös van, igazi őszi idő. Hát gondoltam, vagy most neki állok, és készre csinálom, vagy megmarad jövőre- és akkor soha nem készül el:(
Neki álltam....
A makkok az alján kényszerből kerültek rá. Tegnap ugyanis ahogy nyitottam fel egy Baileys-es üveget, a mutatóujjamat jó mélyen bevágta a kupak (ugye-ugye, minek iszik, aki nem bírja?:), így csak bénáztam a zsinórral, valahogy nem tudtam szépen összeilleszteni, muszáj volt eltüntetni a csúfságot.
De azt hiszem ezzel vége is az őszi hangulatomnak, jöhet a karácsonyi készülődés!


Anyag: DMC lenvászon, 28 count
Fonal:DMC
Design: Sam Sarah/Autumn crow


2009. november 8., vasárnap

Tralala/Joyeux Noel

Ninánál láttam először, Bogi által jutottam a mintához, Reni adta az ötletet, hogy ovis bannerként jól mutatna, és én is jól meghímeztem:)
Bár csúful felsültem, mikor Áront megkérdeztem, szerinte milyen állat - gondoltam tesztelem rajta, mielőtt a csoportszoba ajtajára kikerülne. Ő nemes egyszerűséggel közölte, hogy nem tudja. Egyik barátja szerint maci:)
Tehát van egy felismerhetetlen rénszarvasom.....
Jó régen nem hímeztem aidára, most elővettem, egyrészt, legalább elhasználom valamire, másrészt erre a célra tökéletes volt. A fénykép nem adja vissza a színét, ezen púderrózsaszínűnek tűnik, hivatalosan csontszínű.

Anyag: aida 14 count, Permin
Fonal: DMC
Design: Tralala/Joyeux Noel

2009. november 1., vasárnap

Tököltünk...

...és így sikerült. Volt vacsorára tökleves és tökös pite. Rendületlen híve vagyok Pákosztos macskának, idén az ő receptjei közül választottam. A pite isteni volt, el is felejtettük, hogy tulajdonképpen tököt eszünk. Ettől függetlenül a gyerekem következetesen távol tartotta magát tőle, mondván, hogy ez mégiscsak tökből készült:(
A Blackbird csizmák (avagy zoknik) végül a szekrény kilincsre kerültek.

És elkészült a Lizzie Kate SAL keretében hímzett banner is. Külön köszönet érte Editnek, aki készre alkotta, keretet varrt rá nekem. Nem mondom, méretes darab lett, ahová szántam, nem is fért el, így az ajtóra akasztottam mindkettőt.

Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Lizzie Kate/Spooky Treats , Boo Club! Double Flips