2009. szeptember 27., vasárnap

Hornbook

Amilyen pici, annyi különleges hímzés volt benne.

A,H,M,X Smyrna Cross
B,I,N,Y Four-sided Stitch
C,O,S,Z Scotch Stitch
D,P,T Algerian Eye
E,J,Q,U Satin Stich
F,K,R,V Italian Cross Stitch
G,L,W Rice Stich
Az angyalka mellett két oldalt: Bargello-Queen Stitch

Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Hillside Samplings/Folk Art Hornbook 2005
Tűtartónak fogom használni. A kanapén hímzek mindig, egy-egy fonalváltáskor a tűt csak leteszem magam mellé, vagy egyszerűen a kanapéba szúrom :( Hát néha komoly hajtóvadászatot kell indítanom, hogy megtaláljam újra.


2009. szeptember 20., vasárnap

Fehér

Meséltem már, hogy a piros konyha mellett fehér erkélyt is szeretnék?
Isten malmai lassan őrölnek, hát még én:) (Réka, ezt te tudod a legjobban rólam, ugye???) Már a feburári Finnországban eltöltött idő hatására is teljesen beleszerettem ebbe a fehér stílusba. Aztán ráakadtam "fehér" lakásdekorációs blogokra, és végleg elvesztem. De csak most jutottam odáig, hogy el is kezdtem megvalósítani az elképzeléseket. Szóval először kifestették a beépített erkélyt, ami épp ideális volt, mert lambériával volt burkolva, így tényleg csak festeni kellett. Előtte "dolgozószobaként" funkcionált, nagy részét egy íróasztal foglalta el, amit eladtam. Helyette vettem egy fehér asztalkát.

És utána jött az ötlet a lócáról, vagy padról, vagy nem is tudom minek nevezzem. Szüleim kapták nászajándékba, tartozik hozzá egy kredences konyhaszekrény is. (ami szintén izgatja ám a fantáziámat) Biztos sokan emlékeznek, rá, már csak a zöld színe miatt is. Szerintem akkoriban majd minden konyhában ilyen volt. Csoda, hogy még nem dobtuk ki, mert 1961-es (!) évjáratú!

Tehát volt egy ütött-kopott lócám, amit lecsiszoltam, alapoztam és lefestettem fehérre.

Itt már a helyén van az erkélyen. Anita varrt nekem még délután két párnahuzatot, amivel terveim vannak még: laposöltéssel szeretnék hímezni rájuk. Rátettem a még dédanyámtól örökölt kézi szőttest, de gondolkodok egy vastagabb szivacson is.
Szóval még messze vagyok a végétől a teljes berendezésnek. Szeretnék szőnyeget, polcokat, képeket, függönyöket. De a lényeg, hogy lassan alakul...


2009. szeptember 19., szombat

Lizzie Kate SAL / Creepy

Elkészült az egyik hatos blokkom, a keretet is készre hímeztem. A creppy igazán gyors kis minta volt, pár óra alatt elkészült.
Örültem is neki, mert egy "titkos" projekten dolgozok, így sok időm maradt rá.

Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Lizzie Kate/Spooky Treats , Boo Club! Double Flips



2009. szeptember 14., hétfő

Lizzie Kate SAL / Eek!

Eddig még nem nagyon tudtam, hogy mi legyen belőle, de most az eek! után látható, hogy elmértem az anyagot, nem fog ráférni az összes képecske. Így inkább megfelezem, 6-6 db blokk lesz egy képen, keretezve lesz.

Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Lizzie Kate/Spooky Treats , Boo Club! Double Flips

És készülünk a karácsonyra is:) No, ez azért vicc volt. De egy "szokásos" IKEA látogatás alkalmával az a kényszerképzetem támadt, ha nem veszem meg ezeket a sütőformákat, tuti nem lesz már belőlük karácsonyra, mikor meg majd nagyon szeretném őket. Szóval jól rábeszéltem magam. A sütésre már nem kellett annyira:) Épp egy 4 tojásos piskóta tészta a befogadóképessége. Áron díszített-kis segítséggel. Utána falt-segítség nélkül. A zöld színű lovacska tűnt a legjobb választásnak számára, miután még felajánlottam fehér és rózsaszínű ételfestéket:)


2009. szeptember 6., vasárnap

Lizzie Kate SAL / Spiders

Imádom ezeket a pókokat, főleg a narancssárga hasúakat:) Áron mellett nem volt nehéz pókot találni a lakásban, erős vonzódást érez minden ilyesmihez. Egyszer megkérdezték tőle, hogy mi a kedvenc állata. Erre ő: csótány. Melyik a kedven színe? Erre ő: a fekete.
Na, gondoltam, nem kell sok, aztán behívatnak az óvodába, mehetünk tanácsadásra:)
Mostanában az esti felolvasás a Búvár zsebkönyvek sorozatból történik. Előnyben a pókok, ízeltlábúak, gombák, tengeri állatok. Lassan az egész sorozat felkerül hozzánk a nagyszülőktől.
Más hímzéssel nem nagyon dicsekedhetek, esténként fáradt vagyok. Marad az olvasás, van, hogy napokig nem kerül hímzés a kezembe. Ettől függetlenül a fejem tele van tervekkel...