2009. augusztus 31., hétfő

Fimo csipeszen

Áron rajzait a szobájában eddig nemes egyszerűséggel celuxszal rögzítettem az ajtóra. Pár átalakítást tervezek a szobájában, ennek az ajtó is áldozatul esett. Egy dróthuzalt feszítek az ajtókeretre, erre szeretném a rajzokat felcsipeszelni. Tetszenek a színes csipeszek is, de gondoltam, hogy kicsit bohókássá teszem a fimo figurákkal. Ilyenek lettek:


2009. augusztus 30., vasárnap

2009. augusztus 28., péntek

2009. augusztus 25., kedd

Díj

Köszönet érte Rozandinak, Dominikának, és Abilének!
Én már nem neveznék meg senkit, biztosan körbe ért már ez a díj is:)


2009. augusztus 23., vasárnap

4 hosszú nap...

...amit mi Egerben töltöttünk.
Már kiszámolni sem merem, de utoljára Egerben még általános iskolás osztálykiránduláson voltam. Bevallom, a Gárdonyi Géza Emlékházon kívül más nem nagyon villant be. Oké, tudtam, hogy ott van a Vár, meg a Szépasszony völgye, de konkrét emlékeim nem voltak róla. Hát most megalapoztam őket: keresztül-kasul jártuk a várost, a várat, közben az útikönyvet olvasva. Kimentünk kisvonattal a Szépasszony völgyébe, baráti ajánlásra a 16-os pincét vettük célba:) Üldögéltünk a kávéházak teraszain. Gyönyörűek a kis utcácskák, zegzugosan kanyarognak, szép felújított házakkal. 20-án megnéztük a tűzijátékot is a Dobó téren.
2009. augusztus 17., hétfő

Lizzie Kate SAL/Treats

Apróka, haladós rész volt. Bár hétvégén szinte alig jutott idő a hímzésre, mégis sikerélmény volt:)
Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Lizzie Kate/Spooky Treats , Boo Club! Double Flips


2009. augusztus 13., csütörtök

Pirosodik a konyha....

...bár néha bordóba csap át...
Még kissé zavaros az összkép, a gyűjtögetési fázisban vagyok. A lámpaernyőt én készítettem a héten. Ez a prototípus, a következőt már nagyobb rutinnal fogom csinálni. A bal oldalon lévő fém tároló nem zsírosbödön ám, hanem a kukám:)2009. augusztus 12., szerda

WIP / 4.rész

....Ééééééés kéééééééééész!!!
Őt vártam a legjobban, a színei és a hangulata miatt.
Ezzel kész is lettem a Renivel közösen projektelt LHN csajokkal. Legközelebb már keretezve mutatom.
Közben meg jól megérkezett a karácsonyi hangulatom is, lázasan tervezem-egyelőre még fejben- a karácsonyi dekorációt:)
Anyag: Lambswool lenvászon, 32 count
Fonal: Crescent Colours
Design: LHN/ Little Women

2009. augusztus 9., vasárnap

Lizzie Kate SAL

Vicával és SzecsiRenivel közös Lizzie Kate SAL-t indítottunk.
Részletek itt: http://www.lizziekatesal.blogspot.com/

Aki szeretne csatlakozni, hajrá, mindenkit szeretettel várunk!
Bár Halloween még messze van, nem árt időben készülődni, ugye Vica?:):) Mert hát te voltál, aki "megfertőzött" évekkel ezelőtt, azóta már hagyománnyá volt nálunk is a HW Party, az elmaradhatatlan töklevessel.Anyag: Belfast, 32 count

Fonal: DMC
Design: Lizzie Kate/Spooky Treats , Boo Club! Double Flips

A hétvégén elkészültem az első képecskével, összesen 12 lesz belőle. Még nem döntöttem, hogy banner, vagy kép lesz belőle.

2009. augusztus 8., szombat

Bécsben voltunk

Tegnap Bécsbe utaztunk a keresztfiammal. Már régóta terveztük, vaciláltunk, hogy Bécs vagy Schönbrunn, aztán maradt az utóbbi. Majd Adventkor jöhet a Bécs (huhh, már vagy 5 éve minden évben betervezzük az Adventi vásárt Bécsben, aztán valahogy mindig elmarad).

Keresztül-kasul bejártunk mindent, egyedül az állatkert maradt ki. Lenyűgöző volt, a nagyságával, a szobáival, a tárgyakkal- tudtak élni már akkoriban is, nem mondom! És mindenhol zöld a fű:) A kert tele virágokkal, narancs- és citromfákkal. De még így is maradt időnk, hogy beszaladjunk a belvárosba. Mindkettőnk vágya teljesült: ő a Starbucksban szeretett volna inni egy kávét (isteni volt: Vanille Latte, hmmm), én a kedvenc pékemnél (Anker) enni valami finomságot.

Elfáradtunk rendesen, de megérte!

2009. augusztus 5., szerda

Ünnepelj Erikával!

Erika játékot hirdetett, lehet bátran csatlakozni!(csendben jegyzem meg: nekem a zöld kendő jön be nagyon!)

2009. augusztus 2., vasárnap

Matrjoska

Nekünk volt otthon régen, igazi, fából készült, 5 részes matrjoska. Apukám hozta még egy leningrádi kiküldetésből, aztán az évek során valahová eltűnt, és azóta sem került elő. De most is láttam nemrég a Balaton parti zsibvásárban, még hűtőmágnes formájút is. Kedvet kaptam a bobina készítéshez, azok úgyis a gyengéim, nem tudok nemet mondani rájuk:)

Anyag: Belfast, 32 count
Fonal: DMC
Design: Dessins DHC / Matryoshka