2009. május 29., péntek

Bevásárló táska készen

Végre eljutott ez a táska is Anitához, aki készre is varrta nekem. Egyszerű "szaladgálós" bevásárlótáskaként fog funkcionálni, legalábbis a tervem ez vele.

Anyag: Lyon, 28 count
Fonal: DMC
Design: Brin par Brin/Sac en lin "Bucolique"

Mutatok még egy szaladgálósat:
Erre még Finnországban nem tudtam nemet mondani, nagyon tetszenek rajta a ballagó rénszarvasok. Ő is "szaladgálós": csak bedobom a táskámba, és mindig jól jön, ha pakolni kell:)
Ő pedig mostanában a legjobb barátom:) És azt hiszem a leghasznosabb is. :) Nem nevet, igen praktikus darab, ha sokat vásárolok, nagy segítség nekem.
Sajnos a bevásárlást ennek ellenére sem szerettem meg, lehet, hogy még kellene hímeznem kedvcsinálónak egy-két táskát???:)



2009. május 18., hétfő

Képecske

Nem szeretek összeállítani:(
De általában erőt veszek magamon, mert ha már egyszer kész vagyok a hímzéssel, akkor ne feküdjön "csak úgy" a hímzős kosaramban. Így vasárnap is erőt vettem magamon, neki láttam, ez lett az eredménye. Bár tűtartónak indult, végül képecske lett belőle. A charmokat még Ercsutól kaptam karácsonyra, imádom mindet! Hosszú percekig válogattam köztük, hogy melyiket is válasszam ehhez a képhez.



Anyag: DMC lenvászon, 28 count
Fonalak: DMC
Design: The Cricket Collection/Neat as a pin

2009. május 17., vasárnap

Zsófia névnapjára

Pénteken volt Zsófia nap, mi a szomszéd Zsófival ma délután fogunk ünnepelni. Arra gondoltam, hogy egy tolltartó tetszene neki, ami már nem annyira gyerekes, de a színei miatt még illene hozzá. Edit ügyes kezét dícséri a tolltartó összeállítása, köszönöm még egyszer! Külön örültem neki, hogy hosszúkásra varrta, mivel Zsófi művészeti iskolába jár, a táskája tele van ceruzákkal, ecsetekkel, krétákkal. A belseje és külseje is tökéletes anyagválasztás volt Edit részéről!

Egy közelebbi:

Anyag: aida, 14 count
Fonal: DMC
Design: DEFA
Bevallom, megirigyeltem Mazsolától a cipelő cicákat, amit Ritáéknak készített:) Mivel varrógépem nincs, Edit készítette el nekem a három cicát. Áron azonnal birtokba vette őket, és ha ebből a könyből olvasok fel, ott vannak mellette, végig szorongatja őket. A cicák és a könyv is nagy kedvenc! Szerinte mindháromnak igen szemtelen pofija van:)



2009. május 16., szombat

WIP-avagy Renivel közösen:)

Renivel projektelünk:)
LHN/Little Women, Gardening-Baking-Quilting-Reading.
2009.május 15-én kezdtük, mindegyik képecskére 2 hetet hagyunk, nem sietünk. Így ha marad idő, belefér még egy kis ez+az.
Az eredeti crescent colours fonalakkal hímezzük, gyönyörűséges mind, napokig csak simogattam őket:)
Mivel tegnap volt a kezdés, este bele is fogtam, az első kép a Quilting lesz.

És ilyen lesz, ha elkészül. Én inkább a négyzetes elrendezést választottam, nem ezt a hosszúkásat.


Litla Skívs munkája
Reni, hogy állsz???:)