2009. április 26., vasárnap

Mackintosh rózsája

Gyors sikerélményre vágytam, így előszedtem a mappámból ezt a mintát. A színeket szemre válogattam össze. Bár az eredeti nem pinkeep, mégis ez lett belőle. Két okból is szerettem volna már egy új pinkeepet: Egyrészt az eddigiek oldalára bortnit öltögettem, most pedig szalagosat szerettem volna, kíváncsi voltam, milyen csak gombostűvel rögzíteni. Másrészt Mazsola jóvoltából megvilágosodtam (ő könyvborítót készített), hogy felesleges az anyagot a hátulján öltésekkel összehúznom, gyorsabb megoldás a kétoldalas ragasztószalag. Hát meg kell hagyni, tényleg gyorsan ment. Eddig az eleje és háta összeragasztására is egy napot hagytam, préseltem könyvek között. Most a kétoldalas ragasztóval percek alatt elkészült az egész.

Külön köszönet Ritának, mert a Pinkeep-es posztja eszembe jutatta, hogy milyen sok szép csipketerítőm van! Anyukám horgolta mindet, jópárat sikerült megmentenem. Őrizgetem őket, és most el is jött az ideje, hogy elővegyem!
Design: Heritage/Mackintosh Rose
Anyag: Linda, 27 ct.
Fonal: DMC

2009. április 18., szombat

Vendégeskedtünk

Tegnap meghívásunk volt régi barátokhoz Galgamácsára. Bár ritkán találkozunk, de mindig ott kezdjük el a beszélgetést, ahol az utolsó alkalommal abbahagytuk. Gyönyörű házacskájuk van, a Galga a kert végében folyik, irigylésreméltó ahogy együtt élnek a természettel. Persze a gyerekek élvezték a szabadságot: nekik van három, + Áron, és még egy barátjuk is ott volt náluk. Mondanom sem kell, hogy csak ebédre voltak hajlandók bejönni a házba.:)

A sok főzős-sütős blogger által már "megénekelt" malackákat vittem nekik. Millie receptje volt az alap. Már bejáratott recept, szintén ez alapján szoktam a sajtos rudakat elkészíteni, amiben még soha nem csalódtam.

2009. április 13., hétfő

Bevásárló táska

Elkészültem a bevásárló táskám hímzésével még húsvét előtt. Most már csak arra vár, hogy ügyeskezű Anita megvarrja:) De előtte még elmegyek a Meseboltba, utoljára ott vettem táskabélést, ami jó tartósnak bizonyult, azzal lesz ez is bélelve.

Nem volt kedvem mintákat keresgélni, bár tervem az van millió, így elővettem a táska projektet, szegényke kicsit mostoha, de szívesen csinálgatom-feltéve, ha nem előzi meg egy másik "rögtön bele kell kezdeni" projekt. Ez ugye ismerős mindenkinek?
Szombaton időmilliomos voltam, meg is csináltam egy apró DEFA-s virágmintát. Tolltartó készül belőle Zsófia napra a szomszéd kislánynak. És ilyenkor sóhajtok fel jó mélyen és jó hangosan, hogy bárcsak lenne egy kislányom, akinek minden ilyesmi szépséges-csajos dolgokat csinálhatnék. Mivel ördög fiókám (fiúkám) van, ezért marad az ajándékozás, ha feltétlenül elcsábulok egy ilyesmi mintára.

2009. április 4., szombat

Itt a tavasz...

Vagy a nyár??? Mindenesetre nagyon szép idő van, élvezem minden percét. Vendégeskedés volt ma nálunk, bicajoztunk egy jó nagyot délután, Áron focizott a barátaival, fagyiztunk. Még egy kis hímzésre is jutott időm:)
De holnapra kíméletlenül nagytakarítást terveztem be, de a függönyök és az ablakok biztosan áldozatul esnek.

Sütöttem egy zsemle báránykát is. A tetejére mák, szezámmag, zabpehely került. Finom ropogós lett, jó illik bármilyen "mártogatóshoz".