2008. augusztus 28., csütörtök

Egy nyaralás emlékére

Lelkesen gyűjtünk mindent:) Áron ösztönösen, én meg "biztosajóleszmégvalamire" alapon.
Az idei nyaralás alkalmával is gyűjtöttünk kagylókat, köveket, csigákat a tengerparton. Mikor itthon rendezgettem őket, eszembe jutott, hogy meg van még nekem az 5 (!) évvel ezelőtti isztriai csiga-kagyló gyűjteményem is. Előkotortam, és be is ugrott egy kagylós kép. Felragasztottam őket egy keretre, és kiválasztottam hozzá egy mintát. Így sikerült:


Design: Susanna
Fonal: DMC
Anyag: Permin, 14 count aida

2008. augusztus 19., kedd

A nyaralás "termékei"

BC SAL augusztus. Először morogtam, hogy hát ezek aztán nem igazi nyári színek, leszámítva a kék tengert, aztán rájöttem, hogy az augusztus tényleg ilyen. A hűvös reggelekkel már jelzi, hogy nemsokára az ősz következik, hiába melegszik fel napközben az idő, éjszakára mindig visszahűl. Bár a keretnél bevallom, mellényúltam, nem bontottam vissza, mert nem üt el annyira a kép stílusától

Kézimunka táska SAL. Próbáltam tetemes lemaradásomat pótolni, mert csak az 1.résszel vagyok kész. Mivel a 2.rész nem annyira nagy falat, hát megfogadtam , hogy most addig nem teszem le a kezemből, amíg azzal is nem végzek. Utána kicsit pihentetem, mert elkezdem a karácsonyi "titkos" ajándékaimat gyártani, mivel azok nem publikusak, hát egy darabig nem mutogatok:)


2008. augusztus 17., vasárnap

Nyaraltunk!

Krka Nemzeti Park




Idén Horvátországba utaztunk, Pag szigetre, egy csendes falucskába, Povljanába. Ez a sziget szinte kopár, alig van zöld, az a kevés sem marad meg, mert szinte eső sincs egész nyáron. Ellenben vannak kecskék, bárányok, isteni sajtok, füge bor :) Már három éve jártunk itt, ideális hely kisgyerekes családoknak, apró kavicsos, homokos tengerpart. Most már a "házigazdáink" is ismerősként üdvözöltek minket.

Bejárat a szigetre


A település, amely a Krka nemzeti parkhoz vezet

Kis hajók vittek minket a vízeséshez
A tengerpartunk

Povljana temploma

Fürödtünk, napoztunk, pihentünk, kirándultunk. Az első napokban szinte elő sem vettem a hímzést-aludtam inkább:) Aztán belejöttem, a BC SAL-ból elkészült az augusztus, és a Táska SAL 2. részével is haladtam valamennyit.


2008. augusztus 8., péntek

Nyaralunk!

Kedves Blogolvasóim!
Szombat hajnalban nyaralni indulunk, egy hét múlva, szombaton leszek újra.
Viszek ám magammal hímeznivalót is: BC SAL augusztusi részét terveztem+ a januárt és februárt is szeretném pótolni. Betettem a hímzős táskát is, mert még mindig csak első részig jutottam. (gondoltam az úton a nagy dugókban -remélhetőleg nem lesz sok- az a legegyszerűbb, nem sokat kell számolni benne az egyenes részeknél)

Jó hímzést mindenkinek! Pihenjetek és alkossatok szépeket!

2008. augusztus 4., hétfő

Tralala!!!

Elkészült-végre, és nem sóhajtottam....:)Kicsit mostohagyerek volt, mert mindig csak akkor hímeztem, mikor épp két munka között voltam, és már esténként nem volt kedvem fonalat válogatni, vásznakat méregetni.
Ellenben nagyon elmértem az anyagot, így alig maradt hely a két szélén. Bár képet gondoltam először ebből a mintából, így most már banner lesz belőle, a szélére pedig valami ilyesmi pamut csipke kerül.


Design: Tralala!!! / Guirlande tasses rouges
Vászon: Cashel, 28 count
Fonalak: Venus




2008. augusztus 2., szombat

Fémdobozka

Bevallom, rendszeres blogolvasó vagyok: naponta egyszer biztosan benézek minden, a számomra érdekes blogokba, függetlenül attól, hogy az xszemmel, főzéssel, patchworkkal, vagy bármyilyen kézműves dologgal kapcsolatos. Ilyen fémdobozkákat főleg a francia lányoknál láttam. Hát persze, hogy egyből nekem is kellett! :) Én tűket, és gombostűket fogok benne tartani.







Design: Brightneedle / Welcome
Anyag: 27 countos vászon
Fonal: Anchor
A mintát kissé "megnyestem", mert nem fért volna rá a dobozkámra, pedig így a vásznon minden lyukba öltöttem. De annyira tetszenek a pasztel színei, hogy biztosan később még elkészítem nagyban is ezt a mintát.