2008. július 31., csütörtök

Újabb díj:)


Még pedig Katbo-tól, a blogjának én is lelkes olvasója vagyok! Nagyon szépen köszönöm Neked!

2008. július 27., vasárnap

Esős hétköznapok-gyerekmentes hétvége...

.... és fentiek eredménye:

Énekelnek már a júliusi madárkáim. Bár a színük kissé eltér az átlagtól: a telekre rossz kéket vittem magammal, mivel más nem állt rendelkezésre, megcsináltam ezzel. Annyira nem feltűnő, legalábbis azt hiszem...


Design: De fil en aiguille /Ma petite poule
Vászon: DMC lenvászon, 28 count
Fonalak: DMC

Szeretetvarázs. Tolltartókat tervezek, ezekből lesznek a rátétek rajtuk.

Egy -egy hímzésnél Áronnal szoktam teszteltetni a hímzéseket, hogy mi van rajta. Gondoltam, ha a gyerek felismeri, nagy baj nem lehet! Nos ezekkel a ceruzákkal, nem jártam sikerrel. Kérdeztem tőle, hogy mi ez. A válasz: gyertyák! :):)



2008. július 25., péntek

Kreativ Blogger Award

A szabályok értelmében a következő a teendőm:

1. kiteszem a logót a blogomra.
2. Kiírom annak a személnek a nevét és blogját, akitől kaptam.
3. Jelölök 5 blogot.
4. Jelölök 5 blogolót, linkelem.
5. Üzenetet hagyok a jelöléseikről a blogjukban.

Az én jelöltjeim:

1. Bucilla
2. Ercsu
3. Judilla
4. Lvica
5. Nina

Bár tudom, hogy Ti már birtokoljátok a díjat valószínűleg, ettől függetlenül Ti vagytok azok, akik nap mint nap lenyűgöztök a munkáitokkal (bár Vicát kissé megfedem itt, mert nem mutogat!), és már kíváncsian várom mindig, mi is a következő alkotást!




Örömködök

Egy hetet töltöttünk a telken Áronnal, mivel oviszünet van. Szinte végig esett az eső:( Ellenben így a hímzéseim jól meglódultak: elkészültek a hímzett betétek a tolltartókra (a szeretetvarázs részeként), a júliusi madarak is énekelnek már a Bent Creek SAL-ban. És elkezdtem egy konyhai tyúkos díszt is. Képek később!
Mikor haza értem, sok-sok bejegyzés fogadott, szinted dagadt a mellem a sok dícsérettől (pirulós szmájli). Ezúton is szeretném megköszönni Nektek, hogy érdemesnek találtatok erre a díjra, és üvegolyót is küldtetek. Higyjétek el, nincs olyan hét, hogy ne néznék be mindenkihez, kíváncsian várva az újabb alkotásokat! Köszönöm szépen!

2008. július 20., vasárnap

"Pinkeep"

Tud erre valaki magyar megfelelőt???
A multin történt közvéleménykutatás eredményeként, miszerint, hogy is lehet ilyet készíteni, ez lett belőle:
Design: L' R de rien " Jour de Bonheur"
Fonalak: Venus
Vászon: Cashel, 28 count ("az univerzális")

Bocsánat, de fogalmam sincs, miért így tette fel:(


2008. július 19., szombat

Szitakötőim

Leadtam ma a Camponában a keresztszemes kiállításra a két szitakötős képemet. A fotók nem annyira jól sikerültek, de a lényeg: mindkettő üveg nélkül lett keretezve, a vászon alá be van dolgozva egy betét, amitől a minta kidomborodik a kép síkjából. A két keret csak színben különbözik, egyik arany, a másik ezüst. Még mindig a színes a kedvencem, az ezüstös kissé mostohagyerek lett:(





2008. július 18., péntek

Báránykák

Ollóőrök és lógókák....
Design: Plain and Fancy "Spring Patches"
Fonalak: TGA, WDW (szemre válogatva:))
Anyag: Cashel, 28 count


Fimo-ból. Itt gombként funkcionál.




2008. július 13., vasárnap

Jótékonysági felhívás

Zsuzsa oldalán jelent meg ez a jótékonysági felhívás, amit én is szívesen közzé teszek a blogomon , hogy minél több emberhez eljusson, és minél többen ragadjanak tűt, cérnát, ollót a cél érdekében:

TŰVARÁZS WEBÁRUHÁZ JÓTÉKONYSÁGI FELHÍVÁSA A DÉVAI SZENT FERENC ALAPÍTVÁNY GYERMEKOTTHONAI JAVÁRA
Kedves Tűvarázslók!
Szeretettel kérlek fel benneteket egy jótékonysági projektben való részvételre! A Dévai Szent Ferenc alapítvány, Böjte Csaba ferences atya otthonai részére szeretnék kérni tőletek az otthonok díszítéséhez, otthonossá tételéhez kézimunkákat. A gyermekek családként élnek, önálló lakásokban laknak, családonként 10-12 különböző korú gyermek nevelkedik. Vannak családotthonok, ahol az iskolás korú gyermekek a délutánkaikat, estéiket töltik, az otthoni nagyon rossz viszonyok miatt. Jelenleg 19 otthonban, családotthonban folyik a szeretetteljes munka a gyermekek felkarolására, nevelésére, testi és lelki megsegítésére. A gyermekek tiszta, nagyon egyszerű viszonyok között élnek. Szeretném, ha együtt meghittebbé, szeretettel telibbé tudnánk varázsolni a minennapjaikat, ha a kezünk munkája által közvetített szeretet simogatása eljutna hozzájuk. Minden egyes apróság nagy kincs a számukra, nagy-nagy örömet tudunk szerezni ezzel nekik. Aki szeretne segíteni, aki szeretne így szeretetet adni, az kérem készítsen a gyerekek számára valamit! lehet ez egy falikép, egy szekrénybe akasztható zsebes tároló, egy párna, egy tornazsák, asztalterítő, vagy egy gyerekjáték, kötött, vagy horgolt maci, baba, vagy bármi, ami a gyermekeknek, és nevelőiknek hasznos, örömet szerez. A gyerekek 3-18 évesek. Munkámon kívül szeretnék hozzájárulni a jótékonysági akcióhoz vásznakkal, kitekkel, kötőfonalakkal, valamint patchwork textilekkel. Kérlek benneteket, jelezzétek, ki az aki szeretne készíteni valamit, és kér-e hozzá alapanyagokat.(zsuzsa.kis@t-email.hu, tuvarazs@fibermail.hu) Valamint bármi kérdésetek felmerül, szívesen válaszolok! Hamarosan fel fogom tenni egy jótékonysági menűpont alá az igényelhető kiteket, vásznakat, textilek et, egyéb kellékeket. Szeretném, ha jeleznétek, mi az amit elkészítenétek, mire számíthatunk!Szeptember végéig készülnének az ajándékok, melyekből aztán október elején 1 hetes jótékonysági kiállítást rendeznék, majd eljuttatnánk az alapítvány javára. Minden ötletet, észrevételt, javaslatot örömmel veszek, és előre köszönöm Mindenkinek, aki részt kíván venni, aki áldoz erre idejéből!



2008. július 4., péntek

Nora Corbett/The Silver Dragonfly

Bevallom kritikus vagyok. A sajátommal szemben még inkább. És ez a szitakötő nekem nem tetszik. De hát akkor miért csináltam meg? Mert a képen egyáltalán nem ilyennek láttam. Mikor beszereztem az összes kreinikot, gyöngyöt még akkor is tetszett az összhatás. De így elkészítve nem. A nagy gyöngyöktől annyira "művi", kicsit szinte már giccsesbe hajló.
Elviszem holnap kereteztetni, mert a "testvérével" együtt akartam leadni a keresztszemes kiállításra. Ezen már nem változtatok, mert igen sok időt öltem bele, ráadásul siettem is, hogy időben elkészüljön.





2008. július 3., csütörtök

Közeledik a negyedik...

Áronnak alig 2 hét múlva szülinapja lesz. A negyedik. Mivel már ovis, ezért az ovis barátokkal is csinálunk egy közös bulit. Ha szülinap, akkor meghívó, így gyártottam párat. Mert ugye minden egér szereti a sajtot:)

Hőre keményedő gyurmából készültek az egérkék, egyszerű fa csipeszt festettem fehérre, arra ragasztottam rá őket, a szemek pedig mozgó műanyag szemecskék lettek. A meghívó hátulján egy külön lapra van nyomtatva a szöveg, a csipesz fogja össze a két lapot.