2008. június 27., péntek

BC SAL / Június

A BC SAL-ból elkészült június is. Számadásképpen: januárral és februárral vagyok még adós, de majd a nyaralás alatt pótolom. Kicsi, nem vészes minták, bárhová vihetem magammal, bármikor előkaphatom:)

Most pedig indulunk a telekre, a hétvégét ott töltjük.... Elkezdtem a Nora Corbett féle ezüst szitakötőt, a hiányzó fonalak, gyöngyök is megérkeztek hozzá Amerikából és Angliából. Persze tegnap este már bontottam is, jól elszámoltam a mintát. Leviszem magammal, remélem, haladok is vele!


2008. június 21., szombat

Levendula

A múlt héten a városban jártam, az aluljáróban vettem pár csokor levendulát. Minden évben megfogadom, hogy "na,majd idén biztosan ültetek a telken"-aztán valahogy nem lesz belőle semmi. Már évekkel ezelőtt is készítettem ilyen levendula buzogányt, most újra csináltam párat. A maradék levendula virágot összegyűjtöm egy kis zacskóban, jó lesz töltőanyagnak pici párnákba.


2008. június 18., szerda

Hogy kerül a csizma az asztalra?:)

És a szalagok a befőttes üvegbe???:)
Mutatós, nem?


Design: De fil en aiguille
Anyag: Cashel, 28 count
Fonal: DMC L982 (lenes)




2008. június 17., kedd

Rékának,


szeretettel, mert annyi türelemmel kivárta, hogy megkapja ezt a könyvjelzőt!:) Réka, már nem postázom, ha találkozunk nemsokára oda adom személyesen. Remélem, tetszik, úgy gondoltam, eltalálom ezzel az ízlésedet!



2008. június 12., csütörtök

Kézimunka táska SAL

Ralina elindított hetekkel ezelőtt egy Kézimunka táska SAL-t.
http://needleworkbagsal.blogspot.com/
Már első látásra beleszerettem, igaz van egy DMC kézimunka táskám, belül tele zsebekkel, cipzárral, nagyjából ebben a méretben. De azért csak más egy saját készítésű hímzett táska, nem?

Én ezt a színösszeállítást választottam magamnak:
Anyag: Fein Floba , 25 ct.
Fonal: DMC 3726 és DMC 152



Ralina által készített látványkép, az én színeimmel. (ez lesz a táska eleje)
És eddig haladtam az első részlettel:




Pótolok

Bepótoltam márciust is. Így már csak januárral és februárral vagyok adós a mindenkori aktuális hónap mellett. Úgy tervezem, hogy a hétvégén elkészítem júniust is, de olyan nehéz letenni a táskát! Főleg, hogy a nagy része elkészült, már alig van hátra belőle valami.


2008. június 7., szombat

Mutogatok!

Tegnap este elkészültem a piros konyharuhával, a kék még várat magára. Amilyen meggyőződéssel gondoltam, hogy én biztosan fogom használni, most olyan meggyőződéssel mondom, hogy biztosan nem fogom használni! De a konyhát díszítheti majd! Vannak ezek a fa polcocskák, alatt keresztben farúd, papírtörölközőt lehet rátenni- no, valami ilyesmire gondoltam.

Emma képével még adós voltam, csak a hímzés végén mutattam meg. Egyszerű rózsaszínű keretet választottam hozzá.
És berendeztem a gyöngyös dobozomat is, ami igen hasznosnak bizonyul. Még Zsuzsától vettem az akció alatt, és most töltöttem fel. Látjátok, mennyi apró kis tartó van benne, amiben rendszerezni tudok?:)