2008. április 26., szombat

The Emerald Dragonfly

Ma munka után, mikor haza értem, csend és béke fogadott, egy 10 perces felhőszakadás után a nap is kisütött, így befejeztem a szitakötőm gyöngyözését. Huhh, nagyon csillogós, ami az eredeti képen nem is látszik. Csináltam pár közeli képet is, vakuval is, nélküle is. A keret még várat magára, majd a babaköszöntővel együtt viszem kereteztetni. Ugyanis Judit barátnőm kislánya, Emma megszületett, így az ő szobájába is készítek egy képet!



Design: Nora Corbett
Anyag: Belfast, 28 count
Fonal: DMC, Kreinik Metallic (#4)
Gyöngyök: Mill Hill Beads/Treasures

2008. április 20., vasárnap

Dorka szülinapjára készülünk

Dorka -Áron ovistársa- ma tartja 4.szülinapját. Gondolhatjátok, mint afféle fiús anyuka mennyire értek a csajos dolgokhoz:)Tőkéletesen kiismerem magam a dinók, robotok, transzformerek és versenyautók világában, na de egy kislány minek örülhet? Abban biztos voltam, hogy valami nagggyon csajossal nem tévedek nagyot. Legyen rózsaszínű, ebben a korban ez nyerő mindenféleképpen. Így ezt a dmc mintát választottam, kicsit nagyobb, mint egy pénztárca, de mindenféle nélkülözhetetlen "alkatrész", mint hajgumi, csatt, stb. épp elfér benne.
Az összeállítása Anita érdeme, mint mindig!


2008. április 18., péntek

Ollóőr vagy lógantyú?

Ez az ollóm már több,mint 10 éve meg van, kissé kopottas, de nem cserélném el semmiért. Amikor kaptam, még nem is hímeztem, ki tudja az ajándékozó miért is ezt adta nekem:)
A hobby boltban vettem a gyöngyöket, és gyors munkával ezt a kis lógantyút fűztem belőle. Így most már van őrzője is!

Szitakötőm fázisfotója:
Hímzés kész, kontúr kész. Most már csak a gyöngyök hiányoznak róla. De este gyöngyözni nem akarok "sötétben", így mindig csak halasztgatom...


2008. április 12., szombat

A kéz megérkezett...

Tegnap kukkantottam be Frezzia blogjára, és örömmel láttam, hogy felírt a listára, tehát a "kezem" célba ért:):)
http://www.coindecroix.com/
(április 11-i bejegyzés)

Több szép "magyar kezet" láttam, amelyek szintén oda érnek Frezziához hamarosan.

2008. április 5., szombat

Nyújtsatok nekem segítő kezet....

Mady blogjában kalandozva találtam erre a felhívásra. Mady francia és német nyelven vezeti a blogját, így miután a szöveget elolvastam, gondoltam, közzéteszem magyarul is, hátha Magyarországról is akadnak követői.
Sokan vagyunk sokszor olyan helyzetben, mikor egy kinyújtott kéz rengeteget jelenthet számunkra, és ha van lehetőségünk, hát nyújtsuk ki!

„Nyújtsatok nekem segítő kezet”, így szólt Frezzia67 március 29-i felhívása. Egy óriási fali díszt szeretne egy barátnőjének készíteni, aki épp egy nehéz időszakot élt át. Ha ebben a projektben részt akartok venni , ha az összetartásotokat bizonyítani szeretnétek, akkor látogassatok el a blogjába. Csak egy anyagból kivágott kezet szükséges neki küldeni, nem többet, nem kevesebbet. Nem szükséges különleges technikát alkalmazni, a nevet ráhímezni. Csak a kivágott kéz szükséges, és egy cédula a nevetekkel vagy felvett nevetekkel, hogy Frezzia fel tudjon írni titeket a listára, ahol minden résztvevő láthatja, hogy az általa küldött kéz megérkezett-e. Az anyag megválasztása is tetszőleges, nem szükséges, hogy új legyen, csak a gesztus számít. Frezzia címe a blogjában megtalálható!

Az "én kezem" így néz ki, a hétfőn adom postára Frezzia részére.