2008. március 30., vasárnap

Fázisfotó

Így néz ki a szitakötő hímzése. A gyöngyök és a kontúr hiányzik még, de most kicsit félre teszem. Egyrészt igen aktuális egy babaköszöntő Judit barátnőm számára, mert napok kérdése és Emma megérkezik. Természetesen :) a minta kinyomtatva, fonalak kiválogatva, szóval csak elkezdeni szükséges. És hát ott van BC SAL is, aminek a kezdésével elmaradtam fonalhiány miatt, de most már nincs akadálya, hogy elkezdjem. Valószínűleg az április lesz az első, majd visszafelé pótolok:)
De ma a jó idő tiszteletére ablakot pucolok, hímzés csak este kerül újra a kezembe...


2008. március 26., szerda

Húsvét











Mutatok pár képet, Miskolc-Tapolcára utaztunk az idén, egyetlen hibája volt a dolognak, hogy vagy az eső, vagy a hó esett. Voltunk a Barlangfürdőben, a Vadasparkban, Lillafüreden. Sajnos a Diósgyőri Várba nem jutottunk el, de még számtalan látnivaló lett volna a közelben, ami kimaradt.
A szitakötőmet betettem a bőröndbe, de biztos ami biztos alapon elvittem egy egyszerűbb képet is, még korábban kezdtem el, bordó-fehér teáscsészék, ez nem igényelt nagy odafigyelést, inkább azzal haladtam. Miután haza értünk, újra elővettem a szitakötőt, már alakul az egyik oldal, csillog-villog a sok Kreiniktól (hát még majd a gyöngyöktől)....

2008. március 17., hétfő

Nem bírok magammal:)

Tegnap este elkezdtem... Annyira csábított, főleg, hogy szép lassan mindent beszereztem hozzá...Nekem gyöngyörű. A többi Nora Corbett design is. A pillangókba is beleszerelmesedtem.
Elvesztem:):)





2008. március 16., vasárnap

Húsvét idén

Idén is elutazunk, így nem nagyon volt kedvem készülődni, bevallom még a tavalyi nyakiglábnyulas banneremet is elajándékoztam Juditnak, már épp egy éve fájt rá a foga:) Én meg sajnos csalfa vagyok, egy ideig dédelgetem a kész munkákat, aztán megunom, és újak után fáj a szívem....
Ennek a kis pipinek nem mondtam nemet, főleg, hogy egy estés munka volt, kézzel varrtam össze, szuperek a kis munkák, hirtelen sikerélményt adnak, kis befektetéssel:)

2008. március 15., szombat

Születésnapra

Keresztfiam születésnapját ma ünnepeljük. Már régóta nyúzott, hogy neki is hímezzek a szobájába képet, de mit is lehetne egy kamasz fiúnak??? Végül ez lett belőle, a fotó elég béna, most meg már be van csomagolva, nem férek hozzá. Érdekessége, hogy most először próbáltam ki a szövet paszpartut, és nagyon feldobja a képet.

Persze a születésnaposnak torta is jár. Idén répatortát készítettem. Karácsonyra megkaptam Lajos Mari-Hemző Károly "66 Torta" c. remekművét, miután végig lapoztam, az volt az érzésem, hogy nincs lehetetlen előttem:):) Nagyon jó kis sütős könyv!



2008. március 14., péntek

Szeretem-Nem szeretem

Ányi kérdésére válaszolva, mi az amit szeretek és mi az, amit nem:

Szeretem:
-előre eltervezni, akár hónapokra is, hogy mi legyen a "munkák" sorrendje
-nézegetni a mintagyűjteményemet
-mostanában inkább használati tárgyakat készíteni
-kontúrozni, de csak azért mert nagyon feldobja a képeket
-bobinázni
-kiválogatni az egyes színeket a kitekből

-Nem szeretem:
-a fél és negyed x-eket
-ha este "kell" egy új munkát elkezdeni, mintát nyomtatni, fonalakat válogatni
-kézzel összevarrni, összeállítani dolgokat
-rendet tenni a hímzős kosaramban

Ovis banner

Szerintem elég "idióta" dolog, de a mi óvodánkban számokkal jelölik a csoportokat. Mennyivel ötletesebb lenne állat- vagy virágnevekkel, nem? Bár ahogy látom a gyerekeknek ez nem okoz problémát, legalább gyorsan megtanulják a számokat:)
Áginak köszönet a mintáért, örültem, mikor feltette, hiszen csak számot hímezni elég snassz lett volna, így meg azért kicsit vidámabb lett....
Reggel oda is adtuk, remélem tetszeni fog a gyerekeknek is!


2008. március 12., szerda

Többfunkciós füzet

Mivel a kedves Címzetthez már biztosan célba ért az újabb hímzett "naplóm", mutatom itt is, milyen lett a végeredmény!
Kedves Cimpi, tudod már, hogy mire is fogod használni?

Anyag: Permin hímzővászon, 28 count
Fonal: The Gentle Art/ Old Red Paint

2008. március 1., szombat

Húsvétra

Bármilyen meglepő, pipi lesz belőle húsvétra.... majd....
Csak össze kell varrni. Jó, nem olyan igazi kispipi, csak egy háromszög alakú stilizált kispipi. De sárga, hogy azért felismerhető legyen:)

Nagyon szerettem hímezni, gyors volt, a sárga szinte világít a lenes anyagon.