2008. február 16., szombat

Körte

Elkészült a körtés is! Párna lesz belőle szintén, az almás és a tökös mellé. De elég is ennyi a párnából az ágyra, nem is maradnak az ágyon, úgy tervezem, az ágy fejvégére rögzítem valahogy, így nem kell állandóan ágyazáskor leszedni/visszatenni.
Anyag: Cashel, 28 count, 100% len
Fonal: The Gentle Art / Cornhusk
Designer: JBW Designs

És jelentem, rossz útra tértem:) Eddig mindig olyan "rendes" voltam: csak egy aktuális munkám volt, nem kezdtem bele másikba, míg nem végeztem. Most meg? Mindet szeretném, de azonnal, és ugyanolyan lelkesedéssel, nem is tudok dönteni... Elkezdtem egy bordó-fehér teáscsészéset, közben neki álltam egy bannernek az ovisszoba ajtajára, és ma következik egy titkos projekt is:)

Mondanám, hogy biztos a tavasz miatt, de ez sem jön be, mert annyira jeges -hideg szél fúj, kimozdulni sincs kedvem. Ellenben rendet tettem a hímzős szekrényemben-végre. Most már kezdem átlátni a káoszt:)

2008. február 9., szombat

Gondoltam...

készítek magamnak egy könyvjelzőt, mert még nincs, és ugyan miért is ne... Épp egy kölcsön könyvet olvasok, és nagyon zavar, hogy a drága barátnőm, könyvjelző helyett szépen fülecskéket hajtogatott az oldalakra, ahol éppen abbahagyta az olvasást. Szóval jött a gondolat a könyvjelzővel, találtam is egy szép franciás mintát, tetszett is belevágtam..... és lett belőle banner.... És szegényke több sebből is vérzik, a legkisebb baja, hogy nem könyvjelzőként funkcionál. Ráadásul vagy egy hétig szöttyögtem ezzel a kis semmi mintával, a végére már el is kezdtem utálni, de hát ugye a becsület kötelez, befejeztem. Rögtön utána több fogadalmat is tettem, melyek
1.) mindig pontosan kiszámolom, hogy a kiválasztott anyagomon mekkorára jön ki a minta
2.) mindig megnézem, hogy a fonalak, hogy mutatnak a választott anyagon (a középső zöld szöveg alig látszik, mert túl világos a zöld is+ az vászon is)


Anyag: Cashel, 100% lenvászon, 28 count
A virágokra mill hill gyöngyöket varrtam.

2008. február 6., szerda

A következő áldozat

Móni segítségével megkaptam a DIM Oriental Kimono "remekművet"!:) Még egyszer köszönet érte, Móni! Nem vagyok egy nagy "keleti fan", de gondoltam a legyezős képemhez illene egy ilyen stílusú kép,jól mutatna a falon, ezzel biztos elpiszmogok ebben az évben:) Már nyomon sem tudom követni, milyen képek szerepelnek a 2008-as évi tervlistámon, mert ugye mindig előre kerül valami...