2007. november 25., vasárnap

Adventi készülődés

Gyerekmentes hétvégénk volt, amit igyekeztem teljesen kihasználni. De muszáj is volt, mivel jövő vasárnap első advent, de akkor nem lesz időm koszorút készíteni, mert vendégeink lesznek, szombaton pedig mi megyünk vendégségbe. Így jócskán előre dolgoztam!



Ilyen lesz az adventi koszorú, még hiányoznak róla a szalagok, piros-fehér kockásra gondoltam, a terítő is azzal lesz beszegve. Nem látszik a képen, fahéj, csillagánizs, és valami piros tobozféle van rajta.



Ezt az oviba készítettem a csoportszoba ajtajára. Jövő héten csütörtökön már ott is adventi készülődés lesz: mézeskalácsot sütünk a gyerekekkel.



Még nem tudom a helyét, lehet, hogy beviszem a munkahelyemre! A cserép különösen tetszik, fakéregből készítették.






Funkcióját tekintve persely, de nekem megmarad ez a madáretető dekorációnak.



Gesztenye, dió, mogyoró, mandula:





A kertészetben vettem a mikulásvirágot+hozzá a cserepet, annyira aranyos, nem tudtam ott hagyni....:)



2007. november 24., szombat

Ünnepek előtti számvetés


Mivel jövő hét vasárnap már első advent, csinálok egy kis számvetést, hogy is állok, vagy hogy nem is állok:)

1./ a karácsonyi futóm elkészült, varrásra vár

2./ az adventi naptár elkészítésére esélyem sincs, bár van ugye tavalyi, nagy is- hímzett is, de hát ugye "csak tavalyi":) Reggel kipattant a fejemből az isteni szikra: évekkel ezelőtt hímeztem a szomszéd kislánynak egyet, az jó lenne idén nekünk, én pedig oda adom a mi tavalyi naptárunkat. Át is csattogtam hozzájuk, így lebizniszeltük a dologt, szóval ez is kipipálva:)

3./ a húzottam ajándéka elkészült, nagyon izgulok, hogy tetszeni fog-e neki, eltaláltam-e az ízlését

4./ meglepetésem van messzi barátnémnak is, akivel a húzós talin fogok találkozni

5./ folyamatban van még két ajándék, a mini karácsonyi ajándékozásra készülök vele, na ebbe még bele kell húznom, kb. a felénél tartok

6./ ovónénik és dadusok: hiányzik még egy üveg fedő a négyből, de ez mini minta egy estés, csak összejön

7./ pár lakásdekoráció, karácsonyi ajándék: adventi koszorú, dekupálázs, ajtótáblák karira a szomszéd gyerekeknek, csonthéjas magokból koszorú, de majd mutatom őket, ha elkészülnek.

Szóval az arány nem is olyan rossz, nem állok rosszul, aminek örülök, bár a kolléganőmmel megígértettem, hogy decemberben nem enged már hobby boltba:):)


És két kép, hogy idén mibe kerülnek nálunk a mikulás meglepetései. Mivel a szomszéd gyerekekkel is ajándékozunk mikulásra, nekik is csináltam egyet, Áronnak is. Ez kicsit eltér a hagyományos csomagtól, de nekem tetszik:)







2007. november 18., vasárnap

Télapó itt van....

... hó meg nincs... Helyette van eső. Utálom. Főleg novemberben. De a banner elkészült végre. Két hét alatt. Főleg nem csináltam. Napokig hímzéshez sem nyúltam, örültem, ha aludhattam, kedvem sem volt igazán hímezni. Előjött egy régi betegségem, nem voltam túl jó, míg a gyógyszerek nem hatottak. Hát a kedvem sem igazán jó mostanában.

A rénszarvasos bannerakasztót gondoltam hozzá, bár Zsuzsánál is igen aranyos bannerakasztókat találtam. Mill Hill gyöngyök vannak rajta itt-ott, anchorral hímeztem. És miután elmúlt a télapó, marad az ajtón karácsonyra is, bár nem ő hozza karácsonyra az ajándékokat, de csak be tud segíteni a Jézuskának:):)





2007. november 10., szombat

Kérdeztek...

Nina kérdezett, mely szerint "Milyen minták, mely tervező munkái, vagy milyen témakörből kerülnek ki a kedvenc szerelemhímzéseink?" - hát mondom:

Az utóbbi időben jöttem rá, hogy mennyire változik és megváltozott az ízlésem: amit korábban meg akartam hímezni, ahhoz már nem érzek kedvet, egészen más stílusú képek tetszenek már.
De érdekes, a HEAD, és a hozzá hasonló nagyléptékű munkák sosem jöttek be. Nem tudom elképzelni, hogy annyira hosszú ideig készítsek egy képet, megbolondulnék tőle. Általában több megkezdett munkám sincs párhuzamosan, egyre koncentrálok rá, addig csinálom, míg a végére nem érek. De az igazsághoz tartozik van két befejezetlen képem, a Lanarte Carussel, és egy DIM teáskanna, amiből az utóbbit soha nem fogom befejezni, egy húsvéti terítőm, és a habos babos karácsonyi díszekből is kettő készült el. Ezenkívül más megkezdettem nincs is!

Ami mostanában tetszik: Bent Creek, Lizzie Kate, JWB Design, JJ, R.Parolin.




És tetszenek az ilyen apróságok:


Ez egy nagyon régi álomképem, nnnna, ez már nagyon régóta tetszik, és nem unom meg:

Az utóbbi időben egyre nagyobb kedvem van "használati tárgyakat", praktikus dolgokat hímezni. Pedig lenne hely a falon még a képeknek!

És az új szerelem, RP, és a bordó monochrom minták:


2007. november 1., csütörtök

PIF ajándék Edittől

Kedden megérkezett a PIF ajándékom Edittől! Nagyon örültem mindkettő meglepetésnek, egyrészt, mert isteni neszeszereket gyárt, amire mindig is fájt a fogam, nekem pedig abból soha nem, hol ezt, hol azt tartok benne, a táskámban is minimum kettő szokott lenni. És a banner is nagyon helyes, most jutottam el oda, hogy akár lakáson belül is kitehetem, bevallom eddig minden bannerem a külső ajtót díszítette. Még egyszer nagyon szépen köszönöm Edit, nagyon szép ajándékok! (huhh, most pillantottam be Edit blogjába, nézzétek meg, igen ízléses képeket készített az ajándékaimról, bármelyik magazinban megállná a helyét!)