2007. október 28., vasárnap

Karácsonyi futó

Mutatom a karácsonyi ünnepi terítőt, hogy hol tartok. Még 2,5 szív, és kész vagyok vele, utána már a varrónőre bízom az utómunkát. Nem szeretek arannyal hímezni, főleg ennyit nem. De hát ugye az arany az ünnepi szín, főleg karácsonykor, így még ezt is elvállaltam. A fotó nem nagyon adja vissza a terítő színét, inkább sötétebb piros.


És ha elkészül, ilyen lesz:A KÖRKÉRDÉS: TI MIT CSINÁLTOK A BANNEROKKAL, AMIK CSAK GYŰLNEK-GYŰLNEK A SZEKRÉNYBEN???


Annyira megtetszett Hajni karácsonyi bannerje, hogy kedvet kaptam egyhez én is, bár egyáltalán nem volt betervezve. Ellenben a tavalyi is meg van még, de ugye mindig újat, mást, szebbet akarok, szóval azt már nem akarom kitenni. A többi szezonális bannerről meg ne is beszéljek, ami pihen a dobozban.

2007. október 25., csütörtök

Irodai HW

Múlt héten csináltam az irodába ezeket a mintákat, plasztikra, hogy legyen tartása, mert mindet virág mellé szántam. A kicsiket a kolléganőim kapták meg, a tököst az én íróasztalomon lévő virágomba szúrtam le, hadd legyen már valami őszi hangulat az irodában is. Bevallom a végére már utáltam csinálni, morogtam, hogy elég a szezonális dolgokból, másba akarok belevágni, de mikor a kalapos tök elkészült, már nagyon megtetszett... Mindig elcsodálkozok, hogy a kontúr mennyit dob rajta, és amennyire utáltam kontrúrozni, annyira megszerettem, hiányzik, ha egy képen már nincs kontúr.

Közben csinálom a karácsonyi ajándékokat, nem publikusak, így csak később teszem fel őket. És még a karácsonyi szíves futómon is adós vagyok 4 szívvel, remélem az ünnepek alatt készen leszek vele. Mutatok majd holnap fázis képet róla!
2007. október 22., hétfő

Tökölök---még mindig....

Felkerült az asztalunkra a tökös futó, mese nincs, itt az ősz. Pénteken a kedvenc helyeim egyikébe- a kertészetbe ugrottunk be, be is szereztem bár cserép krizantémot, pedig tudom, hogy a panelben, a melegben úgysem élnek sokáig, de mindig elkap a hév, hogy én mennyire szeretnék ilyen virágot látni a lakásban.

A kistököket is ott vettem, gyertyatartót csináltam belőle. Még soha nem dolgoztam viasszal, gyertyát sem öntöttem, hát ezek lettek. Persze mily meglepő: semmit sem kellett hozzá beszereznem, még kanóc is volt a hobby dobozomban, talán még évekkel ezelőtt vettem, hogy egyszer majd kipróbálom a gyertyaöntést. Hát most kipróbáltam...

Közelről, bár kissé homályos a fotó... Mikor az olvadt viaszt beleöntöttem, épp szinültig voltak a tökök, aztán ahogy a viasz keményedett, kissé összeesett, bemélyedt, gondolom után kellett volna tölteni egy idő után.
2007. október 11., csütörtök

Unalom ellen:)

Tegnap este el szerettem volna kezdeni a húzottam ajándékát, de sajnos több szín is hiányzott hozzá, így előkapartam egy régen elkezdett Lanarte képet, amit mindig vészhelyzet esetén veszek elő- hát nem is nagyon haladok vele az évek során...Mert már években mérem, hogy mikor is vettem meg. De hát csak elkészül előbb-utóbb!

PIF ajándék

Mivel az ajándékozottam, Edit, már megkapta a PIF ajándékot, ezért itt is közzéteszem. Bevallom a végére annyira megszerettem ezt a dobozt, hogy elhatároztam, magamnak is készítek egyet- ami szükséges is, hiszen a gombjaim itt-ott feltűnnek/elvesznek néha, erre a célra pedig nekem tökéletes lenne.


2007. október 7., vasárnap

Halloween

Vicától kaptam anno kedvet a halloween partyhoz. Mikor megismerkedtünk, akkor mesélte, hogy mindig szoktak tartani, no és ehhez megfelelő design is dukál, annak rendje módja szerint, asztalt díszítve, meghívót készítve, és persze töklevest felszolgálva. Mindketten azon a véleményen voltunk, hogy muszáj "ilyen napokat, ünnepeket" találni, amikor összejöhetünk a barátokkal, beszélgethetünk. Mindenki rohan, szalad, sokan és sokfelé és annyira gyorsan telik az idő....Kár lenne ezeket a lehetőségeket elszalasztani.
A vendégváró bannerem már elkészült, bár idén nem nálunk tartjuk, de a töklevest én készítem!